Gram altın fiyatı için yıl sonu tahmini geldi! İslam Memiş paylaştı

Altın Piyasaları Uzman İslam Memiş altın fiyatları için yıl sonu tahmini verdi. İyimser konuşan Memiş, gram altın fiyatı için rekorların gelebileceğini güçlü gördüğünü söyledi.

EKONOMİ 15.09.2021, 17:35
23
Gram altın fiyatı için yıl sonu tahmini geldi! İslam Memiş paylaştı
Altın fiyatları ABD’den gelecek olan enflasyon verilerine odaklandı. Gram altın fiyatı yeniden bir yükseliş kaydederek 487 liradan işlem görüyor. 1796 seviyesinde hareket kaydeden ONS altın dar aralıkta sabit kalmaya devam ediyor. Peki altın fiyatı ne olacak? Gram altın fiyatları nasıl bir yol izleyecek?

Altın Piyasaları Uzman İslam Memiş yaptığı son altın fiyatları değerlendirmesinde gram altın fiyatları için umutlu konuştu. Memiş, gram altın fiyatı için ekim aylarında hızlı bir yükseliş görme ihtimalinin güçlü olduğunu söyledi.

Gram altın ve gümüş gram fiyatı için yeni zirvelere işaret eden Memiş, “ONS tarafında 1770 1765 dolar ve sonrasında tekrar dolar kuru ile yükselen bir gram altın karşımızda olacaktır.” yorumunda bulundu. 
İslam Memiş’ten gram altın fiyatları yorumu
“Bütün Türkiye'de enflasyon konuşuluyor ve enflasyon aslında çok da sürpriz değil. Bu kadar büyük doğal felaketler yaşanan bir dünyada Amerika'nın, Avrupa'nın, Çin’in, Rusya'nın, Türkiye’nin problemi ve burada hemen geçeceği benzemiyor. Yani aslında bu tedbirlerin daha önceden alınması gerektiğini şahsen düşünüyorum. Yani sorun aslında o kadar büyük ki bu polisiye önlemlerle denetimlerle olacak bir şey değil. Aslında problemleri üretimden çiftçiye kadar, çiftçiden dağıtıma kadar her yönden araştırmak gerekiyor ve bu konuyla alakalı ciddi komisyonlar kurulması gerekiyor ve her yıl düzenli olarak da yeni hal yasasıyla alakalı tartışmalar gündeme geliyor. Fiyatları artmaya devam ettikçe bu tip projeler gündeme geliyor ama arkası gelmiyor ve dolayısıyla da bence Türkiye’nin 3 tarafı denizlerle çevrili ve 4 mevsim yaşayan bir ülkeyiz. Aslında tarımda Türkiye'nin birçok alternatifi var ama bunun hem dış politik tarafı hem içerideki üretici, tüketici yani her anlamda bunun farklı bir masaya yatırılması gerekiyor ama topyekün bir enflasyon odaklarına topyekün bir tarım politikasına odaklanan bir sistem vardı karşınızda göremiyoruz.
Önemli bir beklenti de emtia tarafında acaba yükselişe mi geçecek yoksa bir miktar daha kayıplar mı olur? Yıl sonu beklentilerine olur. Bu da tabii ki gelecek rakamlar sonrasında şekillenecek. Neler söylemek istersiniz?
Amerika’daki enflasyon rakamının zaten dünde yorumlamıştım. Benim kişisel beklentim bir miktar düşüş olacağı yönünde ve dolayısıyla da bu dolar varlıklarını biraz değer artışlarını gündeme getirir. Emtia fiyatlarının kısmen bir dip seviyesi test etme olasılığını ben güçlü görüyorum. Yani ONS tarafında 1770 1765 dolar ve sonrasında tekrar dolar kuru ile yükselen bir gram altın karşımızda olacaktır.
Bundan sonraki süreçlerde dünya ekonomileri biraz daha riskli döneme girdiği için ve dünya piyasalarındaki balonlar artık yavaş yavaş patlamaya başladığı için bundan sonraki süreçlerde emtia fiyatlarının altın ve gümüş gibi değerli metallerin gerileme ihtimali gram bazında biraz daha zor göründüğünü söyleyebilirim. O yüzden işte son bir gerilemeden bahsediyoruz. Ons tarafında 1771 1765 altını gümüşün ons fiyatında 23,65 23,50 dolar seviyesi. Bu seviyeden sonra da tekrar gram tarafında dolar kuru vermiş olduğu destekle yükseliş trendine giden bir süreci göreceğiz.
Şu anda döviz kurundan almış olduğu destekle, çünkü ONS tarafını ayrı bir yere koyuyoruz. Gram altın yatırımcısı bu öngörümüz devam ettiyoruz. Evet, gram altın, gümüşteki düşüşlerin sınırlı olma ihtimali çok kuvvetli gördüğümden dolayı yılın son çeyreğinde yeni zirvelerin gelme ihtimali çok kuvvetli görmek gerekiyor.
Tabiki sorun çok aslında. Enflasyonu sürekli konuşuyoruz. Küresel ekonomilerde hemen bir iyimser hava bekleniyor. Dolayısıyla da dolar varlıkları bütün dünyada değer kazanacağı için haliyle iç piyasalarda döviz kurlarının aşağı yönlü trendlerde sınırlı kalmasına bakabiliriz ve dolayısıylada bütün emtia gruplarına gram bazındaki fiyatlarında yükseliş yönünde olasılığı görüyorum ama kısa vadede.
Enflasyon verisi açıklandıktan sonra bütün emtiaların ons bazında bir gerileme gram fiyatında da kısmen bir gerileme ama sonraki haftalara baktığınız zaman da özellikle ekim ayından itibaren hızlı bir yükseliş trendine girme ihtimalimiz şu anda güçlü görülüyor.”Editörün Notu: Haberde yer alan ifadelerin yorumcunun kendi görüşünü yansıtır. Haber, yatırım tavsiyesi veya yönlendirmesi amacı taşımaz.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı