Hak-İş’ten Karabağ şehitleri yakınlarına yardım

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Azerbaycan Hemkarlar İttifakları Konfederasyonu (AHİK) Genel Başkanı Settar Mahbeliyev’i ziyaret etti.

GÜNDEM 16.01.2022, 04:35
9
Hak-İş’ten Karabağ şehitleri yakınlarına yardım
Ziyarette Hak-İş Konfederasyonu geçen yıl Karabağ’daki şehitlerin yakınlarına maddi destekte bulundu.
                                           
Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Azerbaycan Hemkarlar İttifakları Konfederasyonu (AHİK) Genel Başkanı Settar Mahbeliyev’i ziyaret etti. Ziyarette, geçen yıl gerçekleşen savaşta şehit olan askerlerin yakınlarına maddi destek de bulunulurken, iki devletin arasında var olan kardeşlik hukukuna dikkat çekildi.

Gerçekleşen ziyarette Arslan, Hak-İş Konfederasyonu olarak Karabağ şehitlerinin ailelerine destek için yapılan bağış yardımını AHİK’e ileterek, “Azerbaycan Hükümeti ve AHİK şehit aileleri için gereken bütün sorumluluğu üstlenmektedir. Bizde HAK-İŞ olarak sembolikte olsa Karabağ şehitlerimizin ailelerine desteğimizi göstermek istedik” dedi. Türkiye ve Azerbaycan’ın ikili diyalogun ötesinde bir kardeşlik hukuku olduğunu vurgulayan Arslan, bu önemli işbirliğinin sendikal harekete de yansıdığını ve artarak devam edeceğini belirtti.

Türkiye’nin ‘iki devlet tek millet’ anlayışı ile Karabağ savaşı sırasında büyük destek verdiğini söyleyen AHİK Başkanı Settar Mahbeliyev, “Hak-İş her zaman bizim yanımızda yer almış ve her konuda önemli destek vermiştir. AHİK olarak, Hak-İş ile kardeşliğimiz yıllardan beri devam ediyor ve Karabağ şehit ailelerine yaptıkları bu katkı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı