İslâm coğrafyası zor günlerden geçiyor! Filistin kan gölüne döndü

İsrail Nablus'ta gerçekleştirdiği katliamda 11 Filistinli şehit edilirken çok sayıda kişi de yaralandı. Öte yandan söz konusu katliamın ardından Filistinliler, çok sayıda direniş eylemi gerçekleştirdi

DÜNYA 26.02.2023, 04:35
3
İslâm coğrafyası zor günlerden geçiyor! Filistin kan gölüne döndü
Ülkemiz Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerle sarsılırken İslâm dünyası, yaşananlar neticesinde yasa boğulmuştu. Afet felaketi sonrası Türkiye'de çok sayıda can kaybı yaşanırken İslâm coğrafyasının bir diğer noktası Filistin'den de acı haberler geliyor. Bu bağlamda Müslümanlar üzerindeki şiddetini artıran işgalci İsrail güçleri, 11 Filistinliyi şehit etti.
İşgal güçleri, Çarşamba günü aradıklarını ileri sürdükleri iki kişiyi yakalama iddiasıyla Nablus'a baskın düzenledi ve gerçek mermilerle halkın üzerine ateş ederek korkunç bir katliam gerçekleştirdi. İsrail'in Nablus şehrine düzenledikleri vahşi saldırıda gerçekleştirdikleri katliam yüzünden şehit olanların sayısı 11 oldu. Söz konusu saldırıda 100'den fazla kişinin de yaralandığı öğrenildi.
İsrail rejiminin Nablus'ta gerçekleştirdiği katliamın ardından Filistin'deki İslâmi Cihad Hareketi'nin Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale önemli açıklamalarda bulundu. Nablus'taki katliamın mutlaka karşılığının verilmesi gerektiğini vurgulayan En-Nehhale, "Direniş hareketleri olarak bizim bu suçun karşılığını hiç tereddüt etmeden vermemiz gerekiyor" dedi.
İşgalci İsrail güçlerinin 22 Şubat Çarşamba günü Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus şehrinde gerçekleştirdiği korkunç katliamdan sonra Filistin'in işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde işgal güçlerine karşı direniş eylemlerinde büyük bir artış meydana geldi. Filistinli direnişçiler, işgalcilere karşı onlarca saldırıda bulunurken Kudüs ve Batı Şeria'nın birçok noktasında çatışmalar yaşandı.
Nablus'taki katliamın ardından Filistin direnişinin önemli hareketleri arasında yer alan Aslanlar Yuvası, İsrail rejimine karşı ilk misillemeyi yaptıklarını duyurdu. Batı Şeria’daki işgal güçlerine ait Sarra Kışlası’na saldırı düzenlediğini bildiren Aslanlar Yuvası'ndan yapılan açıklamada, misilleme saldırılarının başladığı ve direnişçilerin işgal askerlerinin üzerinde durdukları toprağı volkana dönüştürecekleri belirtildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı