İslâm’ın artan etkisi azaltılmak isteniyor

İslâm medeniyeti ve ilkelerine ilişkin çalışmalarıyla tanınan Tunuslu düşünür Ebu Yarub el-Merzuki: “Batılı seçkinlerin İslâm’ı benimseme eğiliminde ciddi artış var…” dedi.

GÜNDEM 26.01.2023, 04:35
1
İslâm’ın artan etkisi azaltılmak isteniyor
İslâm medeniyeti ve ilkelerine ilişkin çalışmalarıyla tanınan Tunuslu düşünür Ebu Yarub el-Merzuki, Danimarkalı aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan’ın 21 Ocak’ta Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakmasını, “İslâm’ın Batı’da artan etkisinden duyulan korkunun yansıması” olarak yorumladı.

Söz konusu eylemin provokasyon amaçlı olduğunu belirten Merzuki, “Kur’an-ı Kerim’i yakmak İslâm’ın yayılmasındaki korkuyu yansıtan popülist bir eylem. Kur’an’ın yakılması, İslâm’ın Batı’da etkisi olduğunun bir ispatıdır. Batılıların İslâm’ın otoritesinden ve Batılı seçkinlerin İslâm’ı benimseme eğilimlerinden duyduğu korkunun bir yansıması. Bu provokatif eyleme, İslâm’ın değerini anlayan Avrupalı seçkinler ile anlamayan sıradan insanlar arasında ayrım yaparak akıllıca ve şiddet içermeyen bir cevap verilmeli” dedi.

Eylemin temsil ettiği kesimi iyi değerlendirmek gerektiğine dikkati çeken Merzuki, “Kutsala hakaret, geri kalmışlığın bir kanıtıdır. Bu popülist eylem, Batı’daki büyük âlim ve düşünürlerin duruşunu temsil etmez. Bu manada bu eylem, İslâm’ın gücünün bir göstergesi diyebiliriz” ifadelerini kullandı. İslâm felsefesi alanında uzman Ebu Yarub el-Merzuki, Tunus’un önde gelen düşünürleri arasında yer alıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı