Son Dakika

İspanya Hakkında 11 İlginç Bilgi

İspanya hakkında ilginç bilgiler öğrenmeye hazır mısınız? Bu makalede, İspanya ile ilgili en ilginizi çekecek 12 bilgiyi sizler için derledik!

DÜNYA 24.03.2024, 09:45
3
İspanya Hakkında 11 İlginç Bilgi
İspanya; sıcakkanlı insanları, canlı gece hayatı ve geleneksel festivalleri ile tanınan bir ülkedir. Ancak; bu ülkenin daha az bilinen özellikleri de oldukça ilginçtir. Bu makalede, İspanya ile ilgili az bilinenleri ele aldık!

İspanyolların yaşam tarzı, "siesta" adını verdikleri öğlen uykusu ile şekillenir. Öğlen saatlerinde iş yerleri kapalı olabilir; çünkü İspanyollar çalışma saatlerine önem verirken aynı zamanda dinlenmeyi de ihmal etmezler.

Ülkenin İspanyolca adı "España" olarak bilinir ve bu isim, M.Ö. 300'lü yıllarda Kartacalılar tarafından verilen "Ispania" kelimesinden gelmektedir, ki bu kelime “tavşan” anlamına gelir.

İspanyolca, dünyanın en çok konuşulan ikinci dili olarak bilinir. Bu dil, dünya nüfusunun yaklaşık %5.85'ini oluşturan yaklaşık 442 milyon kişi tarafından konuşulmaktadır. İspanyolca, İspanya'nın yanı sıra pek çok Latin Amerika ülkesinin de resmi dilidir. Sosyal medyada, İspanyolca konuşulur iken gülmeyi ifade etmek için "jajaja" veya "jejeje" gibi kelimeler kullanılır. Bu, İspanyolca'da "j" harfinin "h" gibi okunmasından kaynaklanır.

Eyfel Kulesi aslında Barselona'ya yapılacaktı, ancak sonunda Paris'e dikildi. Bu kararın ardında, İspanya hükümetinin kuleyi istememesi yatıyordu.

İspanyol isimleri bazen oldukça uzun olabilir. Bu durum, İspanyolların hem annelerinden hem de babalarından soyadı alması ile ilgilidir. Bu nedenle, İspanyol isimlerini ilk görenler sıklıkla bir cümle olduğunu düşünebilirler.

İspanyollar, randevulara genellikle 30-45 dakika geç kalırlar ve bu gecikmeleri önemsiz bulurlar. Bu yüzden, İspanyol saati ile mi yoksa normal saat ile mi buluşacaklarını sormak yaygın bir adettir.

İspanya'nın yemek kültüründe önemli bir yere sahip olan tapas, bir içeceğin yanında sunulan küçük atıştırmalıkları ifade eder. Bu geleneksel İspanyol uygulaması, içki ile birlikte hafif ve lezzetli yiyecekler sunmayı amaçlar.
Tapas, genelde barlarda ve restoranlarda servis edilir ve geniş bir çeşitlilik sunar. Örneğin, zeytinler, peynir dilimleri, deniz ürünleri, zeytinyağında marine edilmiş sebzeler, patates tortillası, sosisler ve hamur işleri gibi yiyecekler tapas menülerinde sıkça bulunur. Her bölgenin kendi özel tapas tarifleri bulunmaktadır.

İspanya'nın başkenti Madrid, ülkenin en önemli; siyasi, kültürel ve ekonomik merkezlerinden biridir. Pek çok kişi Barselona'nın İspanya'nın başkenti olduğunu düşünür. Ancak; İspanya'nın başkenti Madrid'dir ve ülkenin en büyük şehirlerinden biridir.

İspanya'nın milli marşı "Marcha Real", dünya çapında sözleri olmayan sadece dört marştan biridir, güçlü bir enstrümantal parçadır.

İspanya'nın ulusal hayvanı boğadır ve ülkedeki boğa güreşi geleneğini temsil etmektedir. Boğa, İspanyol kültüründe derin bir öneme sahiptir ve tarihi geçmişi çok eski zamanlara dayanır. Boğa güreşi, İspanyol halkı arasında geleneksel bir etkinliktir. Ancak; son yıllarda hayvan refahı endişeleri nedeni ile pek çok ülkede boğa güreşi yasaklanmıştır. Buna rağmen, İspanya'nın pek çok bölgesinde hala yasal olarak uygulanmaktadır. Özellikle bazı şehirlerde, boğa güreşi festivalleri ve etkinlikleri düzenlenmektedir.

Her yıl düzenlenen La Tomatina festivalinde yaklaşık 150 ton domates kullanılır. Bu festivalde, sokaklar domates savaşları için bir sahneye dönüşür.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:11
Güneş 05:41
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:32
Yatsı 20:55
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı