Son Dakika

ÖĞ-DER: Yeni müfredat, her bakanın değiştireceği bir model olmamalı

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) 7’nci Olağan Kongresi Ankara’da gerçekleştirildi. Kongrede konuşan ÖĞ-DER Genel Başkanı Numan Gökmen, “Yeni müfredat çalışmaları pilot uygulamalardan sonra eksikleri tespit edilip geliştirilip uygulanmalıdır. Her gelen bakanın değiştireceği bir model olmak yerine bundan sonra yıllarca devam edebilecek bir model olmalıdır” dedi.

EĞİTİM 28.04.2024, 04:35
ÖĞ-DER: Yeni müfredat, her bakanın değiştireceği bir model olmamalı
Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) 7’nci Olağan Kongresi Ankara’da gerçekleştirildi. Kongreye, Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Fethullah Erbaş, Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdulaziz Aydın ve STK’ların temsilcileri katıldı. Kongre Kuran tilavetinin ardından başladı.

Kendisinin de bir eğitimci olduğunu hatırlatan Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Sabri Tekir, ilimin önemine dikkat çekerek, “Eğer İslam’ı iyi bir şekilde anlamak, anladığımızı yaşamak istiyorsak, başkalarının da yaşamalarını istiyorsak ilim olacak. Çoğu yerde herkes ezberinde bilir ve okur. Eğitim sistemini yabancı dil üzerine bina ederseniz kaybedersiniz. Sömürge ülkeleri dışında yabancı dil üzerine eğitim kuran bir ülke bulamazsınız. Gelişmiş ülkeler ile gelişmekte olan ülkeler sınıflandırmasına göre yapılmaktadır. İslam ülkelerini baz alalım bu ülkelerde kavram üretme becerisi hemen hemen 0 derecesindedir. Bizim eğitim sistemimiz de öyle kurgulanmış ki dışarıya göndermeye yönelik. Beyin göçünü kaale almayıp, çocukların dışarıya gitmesine göz yuman hiçbir toplumun gelişmesi mümkün değildir” dedi.

Kongrede konuşan ÖĞ-DER Genel Başkanı Numan Gökmen, derneğin Milli Görüş çizgisinde uzun yıllardır çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek, “Bizler, Erbakan Hoca’mızın deyimiyle, ‘Siyonizm hapishanesinde isyan çıkarmış bir avuç Müslüman’ız.’ Millî Görüşçü bir kuruluş olarak, bugün Gazze’de yüzyılın değil insanlık tarihinin en büyük katliamını yapan ırkçı emperyalizme karşı isyan bayrağını kaldırdık. Siyonizm’in oyunlarıyla dünyayı ön planda tutanlar değil, Hakk’ın rızasını ön planda tutanlar baş edebilir. Şuurlu Öğretmenler Derneği olarak çalışmalarımızda Allah rızasını öncelemeye gayret eden bir kuruluşuz” dedi.

Gazze tarafından başlatılan Aksa Tufanı’na dikkat çeken Gökmen, 200 günde 34 bini aşkın Müslüman’ın şehit edildiğinin altını çizerek, “Bu insanlık dramı ve soykırımı maalesef dünya seyrediyor, Müslüman ülkelerin yöneticileri de seyrediyor. Oysa Millî Görüş lideri rahmetli Erbakan ne demişti: ‘İsrail laftan değil güçten anlar.’ Bu münasebetle İslam ülkeleri artık kınamayı bırakmalı, İsrail’e yönelik ticari ilişkileri bir an evvel kesmeli, bu zalim ülkeye boykot ve benzeri güçlü yaptırımlar uygulamalıdır. Geç de olsa Türkiye’nin İsrail ile olan ticari ilişkilerin kısıtlanmasını doğru buluyoruz, ancak bu yeterli değil. Türkiye’nin İsrail ile olan tüm ticari ilişkileri kesmesini, Kürecik Radar İstasyonunun kapatılmasını ve İsrail Büyükelçisi’nin ülkesine geri göndermesini hükümetimizden beklemekteyiz” diye konuştu.

Eğitim alanının deneme tahtası haline getirildiğine dikkat çeken Gökmen, eğitim sisteminin alarm verdiğini kaydederek, “Millî eğitim sistemimiz 200 yıldır peşinde olup, yolunu kaybettiği batı taklitçisi eğitim sisteminden kurtarılmalı, milletimizin inanç, ahlak ve kültürünü temel alan adı gibi millî olan bir eğitim sistemine kavuşmalıdır. Eğitim öğretimde düzlüğe çıkmak için acilen aslında bir Hıristiyan birliği olan Avrupa Birliği’nin eğitim politikaları ile AB projelerinden vazgeçilmelidir” ifadelerini kullandı.

MEB tarafından eğitim camiasına sunulan müfredat taslağını hatırlatan Gökmen, bu hafta içerisinde bu taslağın eğitimciler tarafından inceleneceğini belirterek, “Yeni müfredat çalışmaları pilot uygulamalardan sonra eksikleri tespit edilip geliştirilip uygulanmalıdır. Her gelen bakanın değiştireceği bir model olmak yerine bundan sonra yıllarca devam edebilecek bir model olmalıdır. Bu yeni modelin oluşumunda eğitimcilerin, STK yetkilileri ve üniversite camiasının da görüşleri dikkate alınmalıdır” dedi.

Öğretmen atamaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Gökmen, yeterli sayıda atama yapılmasının önemli olduğunu belirterek, “Yüzbinlerce genç öğretmen olabilmek için okuyor. 600 binden fazla öğretmen atanmayı bekliyor. Her yıl ortalama en az 80 bin öğretmen ataması yapılarak bu açık kapatılmalıdır. MEB olarak geciktirilen öğretmen ataması bir an evvel yapılmalıdır. Öğretmen açığı ücretli öğretmenlerle kapatılamaz” diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 11 Mayıs 2024
İmsak 03:53
Güneş 05:27
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:43
Yatsı 21:11
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı