Son Dakika

İzmir'de sağanak hayatı olumsuz etkiledi!

İzmir'de başlayan sağanak yağış, Çiğli ilçesinde etkili oldu. Caddelerde su birikintileri oluştu, bazı iş yerleri su altında kaldı.

ÇEVRE 31.05.2023, 20:10
İzmir'de sağanak hayatı olumsuz etkiledi!
İzmir'de Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sağanak yağış uyarısının ardından öğleden sonra etkisini gösteren yağmur, özellikle Çiğli ilçesinde yoğunlaştı. Sağanak yağış nedeniyle Anadolu Caddesi ve çevresinde su birikintileri oluştu ve caddelerde ulaşım güçlükle sağlandı. Zemin katlardaki konut ve iş yerleri su baskınına uğradı, bazı iş yerlerinde su taşması yaşandı.
Yağışın etkisiyle İzmir İtfaiyesi ve İZSU ekipleri, su baskınından etkilenen bölgelere hızla müdahale etti. Köyiçi Mahallesi'nde ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı, rögarların yetersiz kaldığı belirtildi. Birçok araç da caddelerde oluşan su birikintileri nedeniyle mahsur kaldı.
Sahilde ve diğer bölgelerde yaşayan insanlar, ani yağış nedeniyle hazırlıksız yakalanarak zor anlar yaşadı. Evlerine veya iş yerlerine su giren vatandaşlar, su tahliye çalışmaları için ekiplerden yardım aldı.
Köyiçi Mahallesi'nde ikamet eden Sakine Özyurt, su baskınlarıyla ilgili olarak "Rögarlar yetersiz ve doluyor. Evlerimize ve dükkanlarımıza sürekli olarak su girişi yaşanıyor. Bu duruma bir çözüm bulunması gerekiyor." şeklinde bir açıklama yaptı. Mahalle esnafından Erdem Balyacı ise "Rögarlar taştı, sel suyu etkisini gösterdi. Ev ve iş yerlerimiz su altında kaldı, gerçek bir felaket yaşadık." dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı