Son Dakika

Japon yeninden dolar karşısında tarihi değer kaybı!

Japonya Merkez Bankası, yenin dolar karşısında değer kaybetmesinin devam etmesine rağmen parasal genişleme politikasının devam edeceğinin sinyalini verdi.

EKONOMİ 16.10.2022, 10:35
Japon yeninden dolar karşısında tarihi değer kaybı!
Japon yeninin piyasalarda değer kaybetmesi Japon hükümetini ve finans otoritelerini endişelendiriyor. Yen dolar karşısında son 32 yılın en hızlı değer kaybını gösteriyor. 14 ve 15 Ekim'de Japon Yeni, ABD doları karşısında 147'ye ve ardından 149'a düştü. Japon ulusal para birimi en son Ağustos 1990'da benzer seviyelere ulaştı.
Eylül ayı sonlarında "yen al, dolar sat" müdahalesiyle dolar/yen kurunu kısaca istikrara kavuşturan merkezi hükümetin aynı müdahaleyi tekrarlayacağı kaydediliyor. Döviz kuru hareketlerinden sorumlu maliye bakan yardımcısı Kanda Masato, Washington'daki Dünya Bankası ve Uluslararası Para Fonu (IMF) toplantısının ardından konuştu.

Piyasalardaki aşırı oynaklığa karşı daha temkinli hale geldiklerini belirten Kanda Masato, "Gerekli tedbirlerin alınma ihtimali artıyor. Hükümet kararlı hamlelere her zaman hazır" dedi. Japon ekonomik otoriteleri, yenin ABD doları karşısında zayıflamasının BOJ'un mevcut ultra geniş parasal genişleme politikalarını yansıttığını savunuyor.
BoJ Başkanı Kuroda Haruhiko, devalüasyona rağmen, BoJ'un gelir artışı ile birlikte %2'lik enflasyon hedeflerini tutturmak için parasal genişlemeye devam edeceklerini söyledi. Kuroda, tüketici enflasyonundaki (TÜFE) artışın emtia fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını belirterek, "Önümüzdeki mali yılda çekirdek enflasyonun %2'nin altına düşmesi bekleniyor" dedi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı