Kar bugün birçok ilde eğitimi aksattı! İşte tatil olan iller

Kar nedeniyle bugün birçok ilde eğitime bir gün ara verildi. İşte tatil olan iller...

GÜNDEM 17.01.2022, 08:35
7
Kar bugün birçok ilde eğitimi aksattı! İşte tatil olan iller
Yoğun kar yağışı nedeniyle bugün 6 ilde valiliklerce yarın okulların tatil edildiği duyuruldu.
Bolu'da, gece geç saatlerden itibaren etkili olan kar yağışı sonrası okullarda eğitime bir gün ara verildi. Vali Ahmet Ümit, şu açıklamayı yaptı: “Alınan meteorolojik bilgilere göre yoğun kar yağışı ve buzlanmanın devam edeceği değerlendirildiğinden 17 Ocak Pazartesi günü ilimiz genelinde resmi ve özel, okul öncesi, ilk, orta, lise ve Halk Eğitim Merkezi kurumlarındaki eğitim-öğretim faaliyetlerine bir gün süre ile ara verilmiştir. Aynı gün engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılmalarına karar kılınmıştır.”
Trabzon'da kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar bir gün tatil edildi. Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada "İlimiz genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle 17 Ocak 2022 Pazartesi günü il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda bir gün süreyle eğitime ara verilmesine, engelli ve hamile olan kamu görevlilerinin idari izinli sayılmasına karar verilmiştir" denildi.
Kastamonu Valiliği, kentte 2 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 13 ilçede eğitime yarın ara verildiğini duyurdu.
Rize'de tüm okullarda eğitim öğretime yarın ara verildi.
Artvin'de de valilik merkez ve ilçelerde eğitime yarın 1 gün ara verileceğini açıkladı.
Hakkari'de ise il genelinde ilk, ortaokul ve liselerde eğitim-öğretime yarın 1 günlük süreyle ara verildi.
Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, kent genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ve ilçelerdeki tüm okullarda eğitim ve öğretime 17 Ocak Pazartesi günü ara verildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca kamuda çalışan engelli ve hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi. 
Gümüşhane Valiliği'nden yapılan açıklamada “Yoğun kar yağışı nedeniyle Torul ve Kürtün İlçelerimizde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin eğitimine 17.01.2022 (Pazartesi) tarihinde bir gün süre ile ara verilmiştir" denildi. Açıklamada ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de belirtilen günde idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı