Kar yağışı etkili oldu: 102 yol ulaşıma kapandı

Van ve Bitlis'te yoğun kar yağışı, birçok yerleşim yerinde ulaşımın aksamasına neden oldu. Van'da 88 mahalle ve mezraya ulaşım sağlanmazken, Bitlis'te 75 köy yolu kapalı durumda.

GÜNDEM 26.03.2024, 13:00
Kar yağışı etkili oldu: 102 yol ulaşıma kapandı
Doğu Anadolu'da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bir çok yerleşim yerine ulaşım sağlanamadı. Yerel ekipler kapanan yolları açmak için çalışmalarını ise sürdürüyor. 

Van'da geçen haftadan bu yana yüksek kesimlerde aralıklarla devam eden kar ve tipi, ulaşımda aksamaya yol açtı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. 88 mahalle ve mezradan 61'i ulaşıma açılırken, 27 yolda çalışmalar devam ediyor.

Bitlis'te gece başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, 75 köy yolunun kapandığını ve ekiplerin yolları açmak için çalıştığını söyledi.

Hakkari'de önceki gün kar ve tipi nedeniyle kapanan 5 yerleşim yeri yolu, ekiplerin çalışması sonucu ulaşıma açıldı. Kent merkezine 12 kilometre mesafedeki Merga Bütan Kayak Merkezi yolunun bazı noktalarında kar kalınlığı 5 metreyi buldu. İl Özel İdaresi ekipleri tarafından ulaşıma açık tutulan yolda oluşan kar yığınları, doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Bölgeye gelen doğaseverler, kar örtüsüyle kaplanan dağların manzarasını görüntülemeye çalışıyor.
Doğaseverlerden Esat Kılınç, bu yıl çok kar yağdığını ve bazı bölgelerde kar kalınlığının 5 metreyi bulduğunu söyledi. Kılınç, "Bu ayda bu kadar kar olacağını tahmin etmiyordum. Doğa güzel, kar güzel. Manzara harika." diye konuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı