Kılıçdaroğlu: 'Yeniden kurtuluşu başlatmamız lazım'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de düzenlenen bir programa katıldı. Burada konuşma yapan kılıçdaroğlu, " Yeniden kurtuluşu başlatmamız lazım" dedi.

SİYASET 08.08.2022, 22:30
1
Kılıçdaroğlu: 'Yeniden kurtuluşu başlatmamız lazım'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de; Büyük Taarruz'un 100. Yılında Büyük Balkan Buluşması programına katıldı.
Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada Türkiye'nin bir kişiye teslim edilemeyeceğini söylerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi.
“Türkiye’nin çok zor koşullarda olduğunu ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Ama hayatım boyunca hiç umutsuz olmadım. Çünkü bizler ülkemizi, bayrağımızı seviyoruz. Bir arada yaşamayı istiyoruz. Kimliğimiz, inancımız, yaşam tarzlarımız farklı olabilir; ama huzur içinde yaşamak istiyoruz." diyen kılıçdaroğlu, şöyle devam etti.
Sizden sadece bir şey istiyorum. Sandık konacak ve gideceğiz sandığa. Elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanmanızı istiyorum. A partisi, B partisi, C partisi; değil. Türkiye’nin bu bataktan çıkması lazım. Hani derler ya ‘fabrika ayarlarına yeniden dönmemiz lazım’ diye. Yeniden kurtuluşu başlatmamız lazım, yeniden. Demokratik yollarla, sandığa giderek, oyumuzu kullanarak ikinci yüzyılında Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız.
‘Ben çocuklarıma güzel bir miras bırakmak istiyorum’ diyorsa herhangi bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı… Kadını, erkeği, yaşlısı, genci… ‘Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında ben evlatlarıma güzel bir miras bırakmak istiyorum’ diyorsa tek adam rejimini savunanı değil, ülkeye demokrasiyi getireni seçmelidir, tercihini bundan yana kullanmalıdır. Torunlarına bugünleri anlatırken, Çanakkale’yi de unutmamalıdır, verilen savaşı unutmamalıdır, şehitleri unutmamalıdır. Bir kişinin iradesiyle nasıl oradan tek kurşun atmadan düşman gemilerinin Dolmabahçe’nin önüne gelip demirlemesini de anlatmalıdır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı