Son Dakika

Kılıçdaroğlu’ndan Bartın çıkışı: İhmaller zinciri var, üstü örtülecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas’ta Amasra'daki maden faciasına değindi. Kılıçdaroğlu, “Bir ihmaller zinciri var, öyle görünüyor. Yarın bunun üstünün kapatılacağını biliyoruz.” dedi.

SİYASET 22.10.2022, 16:25
3
Kılıçdaroğlu’ndan Bartın çıkışı: İhmaller zinciri var, üstü örtülecek
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin Sivas’ta düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı’nın açılışında açıklamalarda bulundu.
Bartın Amasra'da yaşanan maden faciasına da değinen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “41 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti. Bir ihmaller zinciri var, öyle görünüyor. Hiç kimsenin görevden alınmadığını, olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını biliyoruz. Her ne kadar açıklama yapıyorlarsa da bütün ihmalleri araştırın diyorlarsa da bugün için bunu söylüyorlar. Ama yarın bunun üstünün kapatılacağını biliyoruz. 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma faciasının sonuçlarını hep beraber gördük.” dedi.
Kılıçdaroğlu'nun Amasra maden faciasına ilişkin sözleri şöyle:
“Bartın'da 41 işçi kardeşimiz hayatını kaybetti. Bir ihmaller zinciri var, öyle görünüyor. Hiç kimsenin görevden alınmadığını, olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını biliyoruz. Her ne kadar açıklama yapıyorlarsa da bütün ihmalleri araştırın diyorlarsa da bugün için bunu söylüyorlar. Ama yarın bunun üstünün kapatılacağını biliyoruz. 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma faciasının sonuçlarını hep beraber gördük. Uluslararası Çalışma Örgütü, bu örgütün üyesiyiz. Bu örgütün Ankara’da bir temsilciliği var. Madenle ilgili bir rapor yayınladılar. Ekim 2022 Uluslararası Çalışma Örgütü Türkiye Ofisinin yayınladığı rapor. İş güvenliği ve sağlığı konusunda ciddi sorunlara değiniyor. Türkiye’de iş sağlığı ve iş güvenliği konusunda ciddi sorular var diyor. Biz 2015 yılında 176 sayılı Madenlerde Güvenlik ve Sağlık konulu ILO sözleşmesini imzalamışız. Bu sözleşmenin gerektirdiği hiçbir şeyi yapmamışız. Şimdi uluslararası komite diyor ki ‘Bana ne için bilgi vermiyorsun?’ Bilgi verilmemiş. ‘Altına imza attın gereğini yerine neden getirmiyorsun?’ diyor. Gereğini yerine getirmemiş. ‘Ölümcül kazalar olunca bana bilgi vereceksin, neden bugüne kadar bilgi vermedin, bana bilgi vermeyi sana tekrar hatırlatıyorum’ diyor. Bunlar rapor yazmasalar biz de bilmeyeceğiz. Biz de sanacağız ki Uluslararası Çalışma Örgütü’nün öngördüğü, bizim de imzaladığımız sözleşmelere uygun olarak her türlü bilgi veriliyor. Hadi bize verilmesin, bari bizi dışarıya karşı ayıp duruma düşürmeyin. Oraya da verilmiyor.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı