Koza İpek Holding’e ait şirketler Hazine’ye geçti

Yargıtay'ın nihai kararı­na göre, Koza İpek Hol­ding ve aynı grupta yer alan şirketler, borsadaki yatırımcıların hakları korunmak kaydıyla Hazine'ye geçti.

GÜNDEM 19.04.2023, 18:45
1
Koza İpek Holding’e ait şirketler Hazine’ye geçti
Koza İpek Holding ve aynı grupta yer alan şirketler, Yargıtay'ın nihai kararına göre Hazine'ye geçti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nin müsadere kararını onayladı ve Koza İpek Holding davasında karar verdi. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Koza Holding bünyesindeki tüm şirketleri iyi niyetli pay sahiplerinin ve yatırımcıların haklarının korunması koşuluyla Hazine'ye devretti.
Yargıtay, şirketlerde hissedar olan "İpek" soyadlı bazı sanıklar hakkında verilen mahkumiyet kararını onadı. Halka açık olan şirketlerin hisseleri Borsa İstanbul'da işlem görmeye devam ederken, TMSF'den yapılan açıklamada, Koza İpek Holding şirketleriyle ilgili kayyum atama kararı ve hisselerin devredilmesi sürecinin 8 yıl sürdüğü belirtildi.
Ayrıca, uluslararası mahkeme olarak bilinen "tahkim" de Türkiye lehine karar verdi. FETÖ/PDY firarisi Hamdi Akın İpek'in açtığı 6 milyar dolarlık davayı da geçen yıl kaybettiği belirtildi. İngiltere Yüksek Mahkemesi ise TMSF'nin kayyum atama kararının hukuka uygun olduğunu kabul ederek, Hamdi Akın İpek'in temyiz başvurusunu reddetti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı