Mersin'de üzüm hasadı başladı: İlk üzümler 300 TL'den satıldı!

Mersin'de örtü altı yetiştirilen turfanda üzümlerde hasat başladı. Bu yıl ilk defa örtü altı üzüm hasadı gerçekleştiriliyor. İlk hasat edilen üzümler 300 TL/kg fiyatla alıcı buldu.

EKONOMİ 18.04.2024, 11:55
1
Mersin'de üzüm hasadı başladı: İlk üzümler 300 TL'den satıldı!
Mersin'de, Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip olan örtü altı turfanda üzümde hasat sezonu başladı. Bu yıl ilk hasat edilen üzümler kilogramı 300 TL'den alıcı buldu.
Türkiye'nin önemli tarımsal üretim merkezlerinden Mersin'de, örtü altı turfanda sebze ve meyvelerin hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Karadut ve erik gibi ürünlerin ardından, sıra beyaz üzümlere geldi.
Erdemli ilçesinin Kocahasanlı bölgesinde yetiştirilen beyaz üzümler, özenle toplandıktan sonra paketlenerek yurt içi ve yurt dışı pazarlara gönderilmeye hazır hale getirildi. İlk hasat edilen üzümler kilogramı 300 TL'den alıcı buldu. İlk hasadın temsili 300 TL’den alındığı üzümün piyasada fiyatının ilk 15 günde 150 TL civarında olmasının beklendiği kaydedildi.
Üzüm hasadı yapan üretici Mehmet Uygur, "Seramızda ürettiğimiz üzümlerin hasadına başladık. Bu sene verim çok güzel. Şu anda kilogramını 300 TL’den temsili olarak verdik" şeklinde konuştu.
Bölgede 400 dekar alanda örtü altı üzüm üretimi olduğunu belirten Ziraat Mühendisi Emine Yaman Kulu ise, konuşmasında şunları kaydetti:
Çiftçilerin yaş ortalamasının yükseldiğini söyleyen Kulu, "Şu anda 58. Bir 5 yıl sonra bu çiftçilerimizin üretimden uzaklaşacağını düşünüyoruz. Biz de genç çiftçileri üretime davet ediyoruz. Genç çiftçilere destek verilirse üretimde daha güçlü oluruz" dedi.
"İçinde bulunduğumuz sera 4 dekar, küçük bir aile işletmesi. Bizim için çok kıymetli. Üreticimiz buradan geçimini sağlıyor, çocuklarını büyüttü okuttu, şu anda torunlarına bakıyor. Burada hasat başladı. İlk ürünlerimiz iç piyasaya gönderiliyor. Ürün ileriki günlerde artacaktır, o zaman yurt dışından gelen talepleri de karşılayacağız. Özellikle Arap ve Avrupa ülkelerinden talep geliyor."

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:37
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:34
Yatsı 20:59
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı