Son Dakika

“Milletimize söz”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu “İktidarımızın ilk 100 gününde yapacaklarımız” başlıklı broşür yayımladı....

SİYASET 14.04.2023, 04:35
1
“Milletimize söz”
Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “İktidarımızın İlk 100 Gününde Yapacaklarımız” başlıklı broşürü yayınlandı. Broşürde; çalışanlara, çiftçiye, esnafa, gençlere, depremzedelere, emekliye, ailelere, kadınlara ilişkin sözler sıralanırken; “Yolsuzlukla, israfla etkin mücadele başlatılacak”, “Siyaset kurumu yapılandırılacak”, “Ordumuz güçlendirilecek, şehit yakınlarına ve gazilere söz” başlıkları yer aldı. CHP lideri, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun; cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması halinde ilk 100 gün içinde yapacakları, broşür haline getirildi. “Sana Söz Türkiye” başlıklı bölümde Kılıçdaroğlu’nun, “14 Mayıs’ta Türkiye’de iktidar değişecek. Ekonomiden demokrasiye, adaletten güvenlik politikalarına kadar her alanda yapacağımız köklü yeniliklerle herkesin hakkını aldığı refah içinde, zengin, adil ve demokratik bir Türkiye’yi birlikte kuracağız” sözlerine yer verildi. Broşürün ön ve arka bölümünde Kılıçdaroğlu’nun seçim sloganı olan “Sana söz yine baharlar gelecek, Bay Kemal sözünden dönmeyecek” sözleri yer aldı.


Çalışanların sırtındaki ekonomik yükleri azaltmak, zenginliği adil paylaşmak, çalışanlara yıllar içinde yok edilen haklarını tekrar kazandırmak için bütün önlemleri hızla alacağız.
İşçilerin omzundaki vergi ve sigorta yükü azaltılacak.
İlk iş kalıcı yaz saati uygulamasına son verilecek.
Kamuda personel alımında mülakat uygulamalarına son verilecek. Yazılı ve sözlü sınavda en yüksek puan alandan başlamak üzere liyakat esaslı alımlarının yapılması sağlanacak.

Toprağı işleyen, hasatta ter döken çiftçilerimizi üretemez hale getiren borç yükünden kurtaracak, refah, bolluk ve bereket içinde üretebilecekleri önlemleri derhal hayata geçireceğiz.
Çiftçilere kullandığı gübre ve tohum maliyetinin yüzde 50’si destek olarak geri verilecek.
Tarım sektöründe kullanılan mazottaki KDV ve ÖTV yükü kaldırılacak.
Tarımda indirimli elektrik tarifesi uygulanacak.
Çiftçilerin bankalardan veya Tarım Kredi Kooperatifleri’nden çektikleri kredilerin faizleri sıfırlanacak, anapara makul ölçülerde taksitlere bölünecek.
Et ve Süt Kurumu, ÇAYKUR, TMO gibi KİT’ler ile tarımsal kooperatif ve birlikler çiftçiyi ve üretimi destekleyecek şekilde yeniden yapılandırılacak.

Afetler ve doğal felaketlerin büyük yaralar açmadan karşılanacağı, bilimin gücü, bilginin disipliniyle her türlü önlemin taviz verilmeden alınacağı bir dayanıklı bir Türkiye inşa edeceğiz.
Şehircilik ve Afet Yönetimi Bakanlığı kurulacak.
Deprem bölgesine özel yasa tasarısı çıkartılacak. Depremzedelere yapılacak konutlar ücretsiz olacak.
Kızılay yeniden yapılandırılarak eski işlevine kavuşturulacak. Kızılay’ı rant aracı olarak görmeyen, liyakatli kadrolara teslim edilecek.

Yasal düzenleme yapılarak emekli bayram ikramiyelerinin asgari ücretin altına düşmesi kalıcı olarak engellenecek.
Emeklilere bayram ikramiyesi asgari ücret düzeyinde ödenecek.
2023 Kurban Bayramı’nda emeklilere çift ikramiye (15 bin TL) verilecek.
Emeklilerin sağlık hizmetlerine ödediği katkı payını kaldıracağız.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı