Son Dakika

Mustafa Kaya: Türkiye tarihinde ilk kez 6 parti bir araya geldi

Saadet Partisi Karabağ İlçe Başkanlığı’nın Olağan Kongresi geçtiğimiz gün büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

SİYASET 26.10.2022, 07:35
2
Mustafa Kaya: Türkiye tarihinde ilk kez 6 parti bir araya geldi
*Geçtiğimiz gün Saadet Partisi Karabağ İlçe Başkanlığı’nın Olağan Kongresi coşkulu bir atmosferde gerçekleştirildi. Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrede Saadet Partisi Karabağ İlçe Başkanı Eymen Ünalan güven tazeleyerek yeniden seçildi. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Kaya ve Şerafettin Kılıç, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra birçok vatandaşın katıldığı kongrede Millî Görüş’ün Türkiye siyasetindeki önemine dikkat çekildi. Kongrede konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya, Millî Görüş hareketi olarak 53 yıldan beri Türkiye siyasetinde haklı uyarılarda bulunduğunu belirterek, “Biz demiştik, biz haklı çıkmıştık demek, böyle kendimizi böbürlenerek lanse etmeye hiçbir zaman tevessül etmedik. Daima doğru olanı bu topluma aktarmaya gayret ettik. Hiçbir zaman hiç kimsenin kınamasına aldırmadan söylediğimiz söz doğruysa bunun kime yaradığına ve kime yaramadığına bakmadan neye inanıyorsak milletimiz için, İslam coğrafyası için, insanlık için hangi noktanın doğru olduğuna kanaatindeysek her daim onu söylemeye devam ettik. Zaman zaman zorlandık, zaman zaman bölünmeler yaşadık. Ama daima doğru olanı temsil etmeye gayretle devam ettik.” ifadelerini kullandı.
Saadet Partisi olarak bugüne kadar savundukları konulara hatırlatma yapan Mustafa Kaya, “Nerede haksız çıktık, nerede milleti yanılttık? Irak’ın, Afganistan’ın işgal sürecinde mi yanıldık? 1 Mart 2003 tezkeresinde Erbakan hocamızın ‘eğer bu tezkere geçerse yedi sülaleniz alnını secdeden kaldırmasa bunun vebalini ödeyemezsiniz’ dediğinde mi yanıldık? Kıbrıs meselesinde mi, Annan planında mı yanıldık? ‘Annan Planı geçerse Kıbrıs diye bir adamız kalmaz’ derken mi yanıldık? Ergenekon süreçlerinde ‘bu süreç Amerikan karşıtı subayların tutuklanmasıdır’ cümlesini kurarken mi yanıldık? Avrupa Birliği ile ilişkilerde ‘tek taraflı bağımlı olmayalım, AB ile yürüttüğümüz üyelik süreci bu ülkenin sosyal ve siyasi olarak yok edilişe gitme sürecidir’ derken mi yanıldık? Amerika, Doğu Akdeniz’i kuşatmaya çalışırken, Büyük Ortadoğu Projesi gibi bu coğrafyayı birbirine düşman eden projeleri bu bölgede uygularken, bütün bu projelerin karşısında her şeye rağmen sayımıza bakmadan sözümüzün gücüyle ayakta dururken mi yanıldık?” diye konuştu.
Türkiye’deki yönetim sistemin şeffaf ve denetlenebilir hale getirilmesinin önemini dile getiren Kaya, “Türkiye tarihinde ilk kez 6 parti bir araya geldi. 6’lı Masa bir asgari müşterek bileşkesidir. Bu toplumda bizim asgari noktada ülkemizin, milletimizin, bayrağımızın, inancımızın birlikteliğini ortaya çıkaracak şekilde bir araya gelme gayretidir. Her birimizin parti programları farklı. Her birimiz dünyaya farklı noktalardan bakıyoruz. Bu ülkeyi kendi düşüncelerimizle ayağa kaldırmak için mücadele ediyoruz. Türkiye tarihinde olmadık bir şekliyle 6 parti bir araya geldi. Bizim yedinci ortağımız yok. Hiç kimse 6’lı Masa’yı terörle yan yana getirerek itibarsızlaştırma çabası içerisine girmesin” şeklinde konuştu.Emine Özüdoğru / İzmir

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı