Naci Görür'den Adana ve Muğla depremi açıklaması: "Büyük deprem üretebilecek kapasitede"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, dün Adana ve Muğla'da meydana gelen sarsıntılar ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Görür Muğla'da daha büyük bir deprem olabileceğinin sinyalini verdi.

GÜNDEM 26.03.2024, 13:10
1
Naci Görür'den Adana ve Muğla depremi açıklaması:
Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, dün Adana ve Muğla'da deprem olduğunu açıkladı. 2 depremin büyüklüğü de 4.0 olarak duyuruldu.
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, 2 kentte meydana gelen depremlerin ardından sosyal medya hesabından uyarılarda bulundu.

Muğla'nın Köyceğiz'deki depremle ilgili değerlendirmelerde bulunan Görür, Acıpayam Fay Zonu'nu işaret ederek "Bu zon çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede" uyarısını yaptı.
Görür paylaşımında şunları kaydetti:
"Arkadaşlar, bugün Karaçam-Köyceğiz/Muğla’da 4,0 deprem oldu. Bu deprem haritada görüldüğü gibi, KD-GB doğrultuda uzanan Acıpayam Fay Zonu üzerinde. Bu zon çok daha büyük deprem üretebilecek kapasitede."

Adana'daki deprem için Savrun Fayı'na dikkat çeken Görür, bölgenin gerilimli olduğunu söyledi.
Görür, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Arkadaşlar, Topallar-Saimbeyli/Adana’da 4,0 deprem oldu. Deprem Savrun Fay Zonuna yakın bir bölgede. Genelde bu bölge gerilimli. Sevgiyle"

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı