Nagehan Alçı'dan sitem... Benim gibi deli dışında kimse dert etmiyor

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşe yazısında pandemi döneminde okulların kapatılmasına isyan ederek Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a seslendi.

GÜNDEM 31.05.2021, 10:05
12
Nagehan Alçı'dan sitem... Benim gibi deli dışında kimse dert etmiyor
Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşe yazısında okulların kapalı olmasına sitem etti. Alçı, “Kabinenin tüm üyeleri, özellikle Sayın Fahrettin Koca’ya yalvarıyorum: Sayın Selçuk’un bu önerisini kabul edin. Artık çocukları evde tutma ısrarınızdan vazgeçin. Okulların kapalı kalması yarardan çok zarar veriyor. Bu ülkenin geleceğini kaybediyoruz!” diye yazdı.
Nagehan Alçı, “Köprüden önceki son çıkış…” başlıklı yazısında pandemide okulların kapatılmasına değindi. Alçı, “Maalesef pandeminin başından beri okulların kapalı olması hariç her yerin kapanması gündemde kendine hatırı sayılır bir yer bulurken -eğitime herkes çok önem verdiği için olsa gerek- benim gibi birkaç deli dışında bu meseleyi dert eden dahi olmadı. Dün bakıyorum ana haberlere. Açılması gereken yerleri verirken okullar sayılmıyor bile… Medyanın aklına gelmeyecek kadar arka sıralarda eğitim bu ülkede. Vah halimize…” ifadelerini kullandı.
Nagehan Alçı, yazısının bir kısmında şöyle devam etti:
 
“Diyebilirsiniz ki Nagehan, yazdın yazdın da ne oldu? Artık sene bitti, okullar bundan sonra açılsa ne olur, açılmasa ne olur?
Öyle değil sevgili okurlar…
Bir aylığına da olsa yüz yüze eğitime dönmek hayati önemde. Öğrencilerin kaybettiklerini telafi etmek mümkün görünmüyor ama çocuklara ‘okul’ kavramını yeniden hatırlatıp, okul ve tatil arasındaki farkı göstermezsek bu ‘kaybolmuşluk’ hali en azından eylüle kadar sürüp gidecek. Zararı toparlamak tamamen imkansız hale gelecek.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı