Son Dakika

Otel fiyatları arttı! Vatandaş çadır ve karavana yöneldi

Enflasyondaki hızlı yükseliş otel fiyatlarında da astronomik fiyat artışlarına neden oldu. Hal böyle olunca vatandaşta doğayla iç içe ve bütçe dostu tatil arayışına girdi. Çadır ve karavanlara talep arttı.

EKONOMİ 27.03.2024, 12:45
Otel fiyatları arttı! Vatandaş çadır ve karavana yöneldi
Otel fiyatlarının yüksekliği ve doğayla iç içe olma isteği, çadır ve karavan tatiline olan ilgiyi artırdı. Özellikle 9 günlük Ramazan Bayramı tatili için çadır ve karavan rezervasyonlarında patlama yaşandı.

OSTİM'de çadır üreten bir firmanın işletmecisi Serkan Yazıcı, otel yerine doğada kamp yapmayı tercih edenlerin sayısının arttığını belirtti. Yaz aylarına yaklaşırken şişme kamp çadırlarına olan ilginin yükseldiğini ve insanların genellikle küçük çadırlarda konaklamayı tercih ettiğini ifade etti.

İzmir'de bir kamp alanının işletme müdürü Uğur Burhan da Ramazan Bayramı için karavan ve kapalı konaklama alanlarına yoğun talep aldıklarını belirtti.
Burhan  "Geçen yıla göre talepte artış var. Kamp alanında aynı anda ortalama 60-70 karavan misafir alabiliyoruz. Böylece günlük ortalama 250 kişiyi misafir etmiş oluyoruz. Çadır kapasitemiz aynı anda 350-400, kişi sayısı ortalama 700-800 civarında olup, yazın tam kapasite hizmet verilmektedir." dedi.

Karavan İmalatçıları ve Tedarikçileri Derneği Başkanı Ahmet Fazlıoğlu da karavanlara olan ilginin son dönemde arttığını ve bunun önemli bir sebebinin otel fiyatlarının yüksekliği olduğunun altını çizdi.
Fazlıoğlu "Maalesef turizm bölgelerimizdeki konaklama tesis fiyatlarının çok yüksek olması nedeniyle vatandaşların bir kısmı otel yerine karavanda konaklamayı tercih ediyor. Yakın dönemde gerçekleşen fuar organizasyonlarında, bayram tatilini de düşünerek aldığını belirten çok fazla karavan müşterisi olduğunu gözlemliyoruz." dedi.
Karavan ücretlerine ilişkin de bilgi veren Fazlıoğlu, şunları kaydetti:
"Kiralama ücretleri çekme karavanda 2 bin ila 2 bin 500 lira, motokaravanda 2 bin 500 ila 3 bin lira civarında. Parklardaki konaklama ücretleri de 700 ila1000 lira arasında değişiyor. Karavanın daha az maliyetli olmasının yanında, sınırsız konaklama alanı sağlaması, konforlu ve avantajlı bir tatil seçeneği sunuyor. Bu sebeple tercih ediliyor."

Karavan sektörünün hedef kitlesinin gençleştiğini ve Türkiye'deki üreticilerin dış pazarda da yer edinme potansiyelinin yüksek olduğunu belirten Fazlıoğlu, karavan ekosisteminin pazar payının nüfus yoğunluğuna göre halen düşük olduğunu, ancak bu alandaki büyümenin devam edeceğini öngörüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:11
Güneş 05:41
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:32
Yatsı 20:55
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı