Son Dakika

Oylar düştükçe ittifaka sarılıyorlar!

Millet İttifakı’nı çok yapılı olarak eleştiren Cumhur İttifakı, anketlerde oy kaybettiğini ve Millet İttifakı’nın gerisine düştüğünü görünce birçok partiye ittifak teklifinde bulundu.

GÜNDEM 13.03.2023, 04:35
Oylar düştükçe ittifaka sarılıyorlar!
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli seçim tarihinin netleşmesinin ardından siyasette hareketlilik arttı. İttifakların cumhurbaşkanı adayları belirlenirken, milletvekilli seçimlerinde ittifakların nasıl hareket edeceği konusunda partiler çalışmalarına devam ediyor. Durum böyleyken, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayını ve milletvekili listeleriyle ilgili çalışmalarını sürdürürken, Cumhur İttifakı seçime kısa bir zaman kala ittifakını genişletmek istiyor.
Cumhur İttifakı anketlerde, Millet İttifakı’nın gerisine düşünce oylarını artırmak için ittifakını genişletmek istiyor. Millet İttifakı’nı çok yapılı olarak eleştiren Cumhur İttifakı, birçok partiye ittifak teklifinde bulundu. Söz konusu durumun sebebi Cumhur İttifakı’nın seçimleri kazanamama endişesi olarak değerlendiriliyor. Özellikle AKP’nin seçimi kaybetme durumu olduğundan ittifak tekliflerinde tavizler verebileceği aktarılıyor. Aynı zamanda AKP’li kurmaylar, milletvekili listelerinde ittifak parti isimlerine yer verilmesinden dolayı parti içerisinde rahatsızlığa sebep olabileceğini belirtiliyor. AKP’nin, Hüdapar ve YRP’nin dışında Vatan Partisi ve DSP ile de ittifak görüşmeleri yaptığı konuşuluyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı