Son Dakika

Saadet İstanbul'dan barınma krizi için çağrı: Denetim yapılmalı

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, fahiş kira fiyatları ve kiralık ev kriziyle ilgili açıklamada bulunarak yetkililere düzenleme ve denetim çağrısında bulundu.

SİYASET 21.09.2021, 10:30
5
Saadet İstanbul'dan barınma krizi için çağrı: Denetim yapılmalı
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, fahiş kira fiyatları ve üniversite öğrencilerinin barınma kriziyle ilgili yazılı açıklamada bulundu. Yazıcı, “Yüksek konut ve kira fiyatlarının kontrolsüzlüğünün önüne bir an önce geçilmeli, konut üretiminde düzenleme ve fiyat denetimi yapılmalıdır.” dedi.
Yazıcı açıklamasında şunları kaydetti:
“İstanbul’da ciddi bir barınma kriziyle karşı karşıyayız. Vatandaşımız kontrolsüz bir biçimde artan kiralar ve peş peşe gelen zamlı gıda fiyatları kıskacında hayatta kalmaya çalışıyor. Kiralar öyle bir uçuyor ki resmi veriler bile yakalayamıyor.
Yüksek konut ve kira fiyatlarının kontrolsüzlüğünün önüne bir an önce geçilmeli, konut üretiminde düzenleme ve fiyat denetimi yapılmalıdır. Hiçkimse en temel hak olan ‘barınma hakkı’ndan mahrum bırakılmamalıdır.
Daha çok yol yaparak trafik sorunu çözülemediği gibi daha çok lüks konut yaparak da konut krizi çözülemez. İstanbul’daki 700 bine yakın boş konutun çoğu üst gelir grubuna hitap etmektedir. Konutlar artık üst gelir grubundan ziyade alt ve orta gruplar için de yapılmalıdır.”
İstanbul'da ciddi bir barınma kriziyle karşı karşıyayız! pic.twitter.com/m8DjnGSpEZ
— Saadet İstanbul (@SaadetIstanbul) September 20, 2021

İstanbul'da ciddi bir barınma kriziyle karşı karşıyayız! pic.twitter.com/m8DjnGSpEZ — Saadet İstanbul (@SaadetIstanbul) September 20, 2021

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı