Seçim anketini açıklayan Kulat: 6’lı masadaki isimler kabinede olacak

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat son seçim anketleri hakkında bilgi verirken Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında da dikkat çeken öngörülerde bulundu.

GÜNDEM 06.09.2022, 22:05
6
Seçim anketini açıklayan Kulat: 6’lı masadaki isimler kabinede olacak
Cumhurbaşkanı adayının 6’lı masadan çıkacağını belirten MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat masadaki diğer isimlerin kabinede yer alacağını öne sürdü.
Radyo Sputnik’te katıldığı bir programda konuşan MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat muhalefet partilerinin henüz adayını açıklamayacağını söyledi. 6’lı masanın olası Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili düşüncelerini paylaşan Kulat "Masanın, tek isim üzerinde yoğunlaşacakları kanaatindeyim. 6’lı masadaki 6 kişi de önümüzdeki kabinede göreceğiz. Karşımıza ya cumhurbaşkanı yardımcısı ya da bakan olarak çıkacaklar.” Diye konuştu.
Gündemde olan erken seçim iddiaları hakkında bir analizde de bulunan Kulat “14 Mayıs 2023 cumhurbaşkanlığı seçim takvimine muhalefetin itiraz edeceğini düşünüyorum. İktidarın TBMM’deki milletvekilleri sayısı erken seçim için yeterli olmuyor bunun için muhalefetin desteğine ihtiyaçları var. 14 Mayıs bir erken seçim sayılmaz. Bu konuda cumhurbaşkanı karar alabilir ama o zaman da aday olamaz. Seçimin halen Haziran ayında olacağını ihtimalini yüksek görüyorum.” Dedi.
Konuşmasının devamında son seçim anketlerinin sonuçları hakkında da bilgi veren Kulat Cumhur ittifakı'nın yüzde 40, Millet ittifakı'nın oy oranının iste yüzde 45 olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı