Sedat Peker'in sahte kimlikle Makedonya'da ikamet ettiği iddia edildi!

Türkiye'den ayrılan Sedat Peker'in Makedonya'da sahte evraklarla ikamet ettiği iddia edildi. Balkan Insight'in haberine göre; Peker'e sahte belge düzenleyen polisler tutuklandı.

GÜNDEM 07.04.2021, 01:40
15
Sedat Peker'in sahte kimlikle Makedonya'da ikamet ettiği iddia edildi!
Zagreb Radyosu'nun aktardığına göre; Türkiye'den ayrılan Sedat Peker'in Makedonya'da sahte evraklarla ikamet ettiği iddia edildi. Balkan Insight'in haberine göre; Peker'e sahte belge düzenleyen polisler tutuklandı.
Kuzey Makedonya'da sahte evrak düzenlemekle suçlanan polis şebekesine operasyon düzenlendi. Operasyonda 10 polis memuru tutuklandı.
Makedonya İçişleri Bakanlığı, salı günü yaptığı açıklamada, şu ana kadar yabancı vatandaşlara sahte pasaport ve kimlik belgeleri veren bir grubun parçası oldukları şüphesiyle bu polislerin tutuklandığını kaydetti.

Tutuklanan polislerin Sedat Peker'e de sahte kimlik belgesi düzenlediği iddia edildi. Basına yansıyan belgede, Peker adına düzenlenen sahte kimlikte Djadin Ademovski ismi yer alıyor.
Peker'in Makedonya'da Djadin Ademovski adını kullandığı öne sürüldü.

Peker'in operasyonu önceden haber aldığı ve kaçtığı iddia ediliyor.

Peker, bir süre önce yerleştiği Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nden sınır dışı edilmişti. Kısa süreli kalış amacına aykırı davranması ve belirlenen ikametgahını kötüye kullanması nedeniyle Kuzey Makedonya Cumhuriyeti'nden sınır dışı edilen Peker'in bir başka doğu Avrupa ülkesi olan Kosova'ya sığındığı ortaya çıkmıştı.
Peker, Türkiye'den ayrıldıktan sonra Karadağ'a gitmiş ve ülkede 2021 yılında oturumu yenilenmediği için Kosova, Makedonya ve Karadağ arasında mekik dokuduğu öne sürülüyordu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı