Son Dakika

Sıfır otomobil fiyatları haziranda coştu! Toyota Corolla, Opel fiyatı

Yeni ayla beraber otomobil fiyatları değişmiş durumda. Birçok otomobil markası fiyatlarını güncelledi ve çok tercih edilen Toyota Corolla, Tesla, Opel Corsa otomobil fiyatları tarafında son durum...

EKONOMİ 04.06.2023, 23:25
Sıfır otomobil fiyatları haziranda coştu! Toyota Corolla, Opel fiyatı
Otomobil fiyatları her ay başı marka tarafından yeniden güncellenerek kamuoyuna ilan ediliyor. Değişen sıfır otomobil fiyatları listesi de birçok vatandaş tarafından mera ediliyor. Popüler otomobil markaları arasında olan Toyota Corolla, Tesla Model Y, Opel Corsa güncel otomobil fiyatları tarafında son durum içeriğimizde… 
Dolar TL kurunun haziran ayında 21 TL’ye yükselmesi ve ani değişimler yaşanması, sıfır otomobil fiyatları içinde artışlara neden olmuş durumda. Özellikle Tesla, Toyota ve Opel gibi markalar, Haziran ayında fiyatlarına zam yapma kararı aldı.
Koronavirüs salgını, Rusya-Ukrayna savaşı, döviz kurlarındaki değişimler otomotiv sektörünü de etkilemiş durumda. Bu durumda aylık zam oranlarının artmasıyla karşılaştık. Dolar kurundaki yükselişin de etkisiyle üreticiler, otomobil fiyatları için sık sık güncellemeye gitmek durumunda kalıyor. 
Türkiye piyasalarında dolar TL kurunun artış etkisiyle sıfır otomobil fiyatları da bu değişimlerde nasibini aldı. Haziran ayında Tesla, Toyota ve Opel gibi markalar, fiyatlarda zam yapma kararı aldı.
Tesla, Türkiye'de satılan Model Y için kısa bir süre önce yaklaşık 100 bin TL’lik bir zam yaptı. Bu zamla birlikte en uygun arkadan itişli TESLA Model Y fiyatı 1 milyon 732 bin 765 Türk Lirası'na yükseldi.
Haziran ayı otomobil güncel fiyatları listesine göre Toyota fiyatı da ortalama olarak yüzde 4 artmış durumda. Geçen ay 781 bin 150 Türk Lirası olan Toyota Corolla 1.5 Vision fiyatı, haziran ayında 812 bin 400 Türk Lirası'na yükseldi.
Opel güncel fiyatları listesinde ortalama olarak yüzde 6 zam yaptı. Geçen ay Opel Corsa'nın 75 beygirlik 1.2 benzinli manuel versiyonu 604 bin 900 Türk Lirası'na satılırken, haziran ayında bu Opel Corsa aracın fiyatı 641 bin 900 Türk Lirası'na yükselmiştir.
Dolar kurundaki artışın etkisiyle otomobil fiyatlarında bir artış yaşandı. Ancak, ilerleyen dönemlerde fiyatların nasıl şekilleneceği belirsizdir, çünkü piyasaların durumuna ve döviz kurlarındaki değişimlere bağlıdır.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı