Siyonist İsrail basınından dikkat çeken iddia! Netanyahu'ya uluslararası tutuklama emri çıkabilir

İşgalci İsrail basının ortaya attığı iddia gündeme bomba gibi düştü. İşgalci İsrail'de Ulusal Güvenlik Konseyi'nin, gündeminde Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halev savaş suçlarından dolayı uluslararası tutuklama kararı çıkmasına karşı değerlendirmelerin yapıldığı belirtildi.

DÜNYA 25.04.2024, 07:55
2
Siyonist İsrail basınından dikkat çeken iddia! Netanyahu'ya uluslararası tutuklama emri çıkabilir
İşgalci İsrail'in basın yayın kuruluşları arasında olan Kanal 13'ün haberi gündeme bomba gibi düştü. işgalci İsrail'in  Ulusal Güvenlik Konseyi'ni korku sardı.   Ulusal Güvenlik Konseyi son günlerde "İsrail'de üst düzey yetkililere karşı gelecek günlerde uluslararası tutuklama emri çıkarılması ihtimaline ilişkin gizli bir görüşmenin" yapıldığı aktarıldı. 

İşgalci İsrail'in Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından yapılan görüşmelerde AD'nin uluslararası tutuklama emri çıkarması durumunda, İsrail'in aralarında "UAD'nin kararına karşı uluslararası düzeyde siyasi kampanya başlatılması" da dahil olmak üzere bir dizi "acil önlem alınmasını" kararı verildiği belirtildi. Siyonist İsrail'in Başbakanı olan Netanyahu'nun UAD'nin muhtemel kararını engellemek için Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve Avusturya'dan mevkidaşlarıyla görüşeceği aktarıldı.
İşgalci  İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ve İsrail'in Washington Büyükelçisi Mike Herzog'un, ABD Kongresi ve ABD Başkanı Joe Biden yönetimiyle temaslarda bulunacağı kaydedildi.

Filistin halkına yapılan saldırılar dünya basınında geniş yer bulurken,  Siyonist rejimin yöneticileri hakkında Uluslararası herhangi bir tedbir alınmaması akıllara soru işaretlerini getirirdi. Üst düzey İsrailli yetkililerin, UAD'nin söz konusu kararı alması durumunda, Ukrayna savaşı sebebiyle "Rusya'ya ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik uygulanan tedbirleri akla getiriyor." dediği ifade edildi.
İşgalci İsrail yetkililerin, uluslararası tutuklama kararlarının, alt seviyedeki askerler hakkında değil "politika yapanlar hakkında" çıkacağını açıklıyor.
Siyonist İsrail'in Siyasi ve Güvenlik Bakanlar Konseyi'nin, UAD'nin alması muhtemel kararı görüşmek üzere yarın toplanmasına karar verildiği açıkladı.
Siyonist İsrail'de yayın yapan Kanal 12'nin 19 Nisan'daki haberinde, UAD'nin Gazze Şeridi'nde savaş suçları işlediği gerekçesiyle Netanyahu ve İsrailli üst düzey yetkililer hakkında uluslararası tutuklama emri çıkarma üzerinde çalıştığı belirtilmişti.
İşgalci İsrail basınında çıkan haberlerde  "İsrail'de üst düzey yetkililerin edindiği bilgilere göre, Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD), Başbakan Binyamin Netanyahu, Savunma Bakanı Yoav Gallant ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi hakkında tutuklama emri çıkarma ihtimali var." ifadesi kullanıldı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 04 Mayıs 2024
İmsak 04:02
Güneş 05:34
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:37
Yatsı 21:02
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı