Soğuk sıkım meyve suyunun faydaları

Dünya, sağlıklı bir yaşam tarzı için taze meyve sularının önemini yavaş yavaş öğreniyor. Ancak, sağlık bilincine sahip birçok kişi, meyve ve sebzeleri içecek olarak tüketebilecekleri soğuk pres meyve suyunun sağlığa faydalarını son zamanlarda keşfediyor.

AİLE 29.03.2024, 05:25
2
Soğuk sıkım meyve suyunun faydaları
Karıştırıcılar ve geleneksel meyve sıkacakları genellikle belirli besinlere zarar verebilecek ısı ve hava üretir. Soğuk sıkım meyve suları, ısı veya oksijen içermeyen meyve suyu presleriyle yapıldığından, enzimlerin, vitaminlerin, minerallerin ve besinlerin %100'ünü alırsınız. Meyve suyu preslerini kullanarak, anında bir besin kaynağı olan ev yapımı soğuk sıkım suyunuzu yapabilirsiniz.
Emilmesi zaman alan katı gıdaların aksine, soğuk preslenmiş meyve suları sıvı halde gelir, bu nedenle besinler kolayca emilir. Soğuk sıkım meyve suları, çiğ meyve ve sebze yemeye en yakın olan maksimum besin miktarını sağlar. Bu, taze meyve ve sebzeler yerken olduğu gibi en iyi faydaları elde ettiğiniz anlamına gelir.

Soğuk preslenmiş meyve sularının sağladığı kolayca emilen besinler şunlardır:

Birçok meyve ve sebze, vücutta yaşlanma belirtilerine neden olan serbest radikallerden kurtulmaya yardımcı olan antioksidanlar açısından zengindir. Üzüm, mango, havuç, ıspanak ve meyvelerden elde edilen soğuk pres meyve suları, yaşlanmanın erken belirtilerini ve semptomlarını önlemenize yardımcı olabilecek zengin antioksidan kaynaklarıdır. Gerçekten de soğuk sıkım meyve suları cilt için sağlıklı besinlerdir.
İşte soğuk sıkım meyve sularının yaşlanma karşıtı faydaları:

Soğuk preslenmiş meyve suları, vücudunuzu detoksifiye etmeye ve enerji vermeye yardımcı olur, bu da kilo vermenize yardımcı olur. Sağlıklı bir soğuk pres meyve suyu tarifi için üç salatalık, bir greyfurt ve bir pancar gibi bir meyve ve sebze karışımı hazırlayın (yüksek şeker tüketimini önlemek için daha fazla sebze). Soğuk pres meyve sıkacağı kullanın, böylece meyve suyu mükemmel bir şekilde karışır ve tüm sağlıklı besinleri sağlam tutar.
Soğuk sıkım meyve suları tüketirken kilo verme konusunda bazı ipuçları ve püf noktaları:

Soğuk preslenmiş meyve sularının daha az katı parçacıklara sahip olabileceği doğru olsa da, lif içeriği hala yüksektir. Bu nedenle soğuk preslenmiş meyve suları sağlıklı sindirim için iyidir. Kirli bir kolondan gelen zehirli atık maddelerden vücudu temizlemeye yardımcı olur.
İşte sindirime iyi gelen meyvelerden bazı örnekler:

Soğuk preslenmiş meyve suları tonlarca sağlık yararı sağlar. Diyetinize soğuk preslenmiş meyve suları ekleyerek daha iyi sindirim, daha iyi kardiyovasküler sağlık, sağlıklı kilo kaybı ve daha genç bir cilt elde edin. Ayrıca, soğuk sıkım meyve sularının hazırlanması çok kolay olduğundan, her zaman hareket halindeyken vücudunuzun ihtiyaç duyduğu doğru miktarda vitamin ve minerali almanın bir yoludur.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:11
Güneş 05:41
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:32
Yatsı 20:55
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı