Son anket sonuçları dengeleri değiştirecek: AK Parti ve MHP kayıplarda

Piar Araştırma şirketinin yayımladığı son anket sonuçları, AK Parti’nin 3 Kasım seçimlerinde aldığı oy oranının altına indiğini gösterdi. MHP ise yüzde 8 seviyesine doğru düşüşle dikkat çekti.

GÜNDEM 25.09.2021, 10:00
7
Son anket sonuçları dengeleri değiştirecek: AK Parti ve MHP kayıplarda
Piar Araştırma son anket sonuçları kamuoyuna açıklandı. Son anket sonuçlarından elde edilen veriler, Türkiye genelinde 26 ilde 2405 kişi ile yüz yüze yapılan anketle elde edildi. Eylül ayı seçmen anketinde AK Parti ve MHP’nin oylarında büyük düşüş gözlemlendi. 
Böylece AK Parti 3 Kasım seçimlerinde aldığı oy oranının altına düşerken, AK Parti-MHP seçmeninin sınıfsal aitliklerine göre farklı partilere yönelimleri var. Ankette kararsızlar orantısal dağıtılınca iktidar partisinin oyu yüzde 33 seviyesinde çıkıyor.
Piar Araştırma son anket sonuçlarına göre, bu pazar seçim olsa AK Parti yüzde 33,2 MHP ise yüzde 9,4 oy alıyor. 
AK Parti’ye oy vermeyeceğini söyleyen ancak henüz tercih belirtmeyen kararsız seçmenler için anketle ilgili yapılan yorumda ise, "Saha gözlemlerine göre sosyoekonomik tablonun üst gurubunu oluşturan kesimi CHP’ye, orta gelir grubu ve esnafların ise Deva Partisi'ne oy verme ihtimalleri oldukça yüksek.” denildi. Değerlendirmede, “Kararsız seçmenlerin tercihlerini gizlemesi nedeniyle bu iki partinin asıl oy oranlarının, anket sonuçlarına daha düşük yansıdığını düşünüyoruz” yorumu da yer aldı.
Ankete göre Cumhurbaşkanlığı seçimi için kararsız olduğunu belirten seçmenlere sorulduğunda da bu seçmenlerin muhalefete daha yakın olduğunu gözleniyor.
Ankette, “Bu pazar Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa 2. turda hangi adaya oy verirsiniz?” sorusu da yöneltildi. Anket sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan 34,1 oy oranında kalırken muhalefet adayı 41,6 oy alıyor. Kararsız seçmen ise 24,3 seviyesinde kalıyor. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı