Son Dakika

Son anket sonuçlarını yandaş yazar paylaştı: AK Parti kan kaybediyor

Son anket sonuçlarını yandaş yazar paylaştı. Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin, anket sonuçlarını paylaşarak AK Parti'nin oy oranın yüzde 37 olduğunu açıkladı.

GÜNDEM 14.09.2021, 13:15
18
Son anket sonuçlarını yandaş yazar paylaştı: AK Parti kan kaybediyor
Son anket sonuçları, AKP- MHP'li Cumhur İttifakı'nın her geçen gün daha fazla kan kaybettiğini ve oy oranının eridiğini, kararsızların oranının arttığını ortaya koyarken, rejimin medyasında da iktidara destekte gözlemlenen gerilemeye dair yazılar dikkat çekiyor.
Yandaş Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin, AKP-MHP'li Cumhur İttifakı'nın giderek gerilediğini ortaya koyan bir anketi köşesine taşıdı.
Şahin, hangi şirkete ait olduğunu, hangi yöntemle ve ne zaman yapıldığını belirtmediği bir anket sonucuyla ilgili, " AK Parti yüzde 37’de. Küçük de olsa bir yükseliş görülen CHP’nin oyu yüzde 26. Yükseliş trendindeki bir diğer parti MHP. Mevcut yüzde 10 barajının üstünde MHP. Bazı anketçilerin yüzde 13-14 bandında gösterdiği İyi Parti de yüzde 10’larda. HDP’nin oyu 10.5. Büyük ümitlerle yola çıkan Ali Babacan’ın partisi yüzde 1.5. Davutoğlu’nunki ise 0.5’te kalmış durumda" ifadelerini kullandı.
"Vatandaşa isim vermeden “Kimi Cumhurbaşkanı görmek istersiniz?” diye sormuşlar. Yüzde 44 bu soruya ‘Erdoğan’ cevabını vermiş" diye yazan Şahin, ikinci sırada yüzde 18 ile Mansur Yavaş'ın bulunduğunu iddia etti.
Şahin , "Evet, şaşırtıcı ama şu anda ismi Millet İttifakı’nın çatı adayı olarak geçenler arasında en popüler isim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı! Onu yüzde 10.5 ile Meral Akşener izliyor. Ekrem İmamoğlu diyenlerin oranı yüzde 6.5, Kılıçdaroğlu diyenler ise yüzde 6" yorumunu yaptı.
MetroPoll'ün ağustos ayı araştırmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verilen destekte büyük bir erime tespit edilmişti. 'Türkiye'nin nabzı ağustos' ayı araştırmasına göre, Erdoğan'a verilen destek yüzde 10.1 oranında geriledi ve yüzde 38 oldu. Araştırma, 19-23 Ağustos tarihleri arasında 28 ilde, bin 717 kişi ile gerçekleştirildi.
Araştırmaya katılanlara, "Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz" sorusu yöneltildi.
'Evet' yanıtını verenlerin oranı bir önceki ay yüzde 48.1'den yüzde 38'e geriledi. Destek vermediğini ifade edenlerin oranı ise yüzde 4.5 artarak yüzde 51.5 olarak gerçekleşti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı