SpaceX, uzaya 23 uydu fırlattı

SpaceX, Starlink uydularını taşıyan Falcon 9 roketini, ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlattı.

BİLİM VE TEKNOLOJİ 18.04.2024, 12:00
2
SpaceX, uzaya 23 uydu fırlattı
SpaceX, Starlink uydularını taşıyan Falcon 9 roketini ABD'nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi'nden başarıyla fırlatarak 2024'teki 27. misyonunu tamamladı.
Roketin ilk kademesi, fırlatmanın ardından Atlantik Okyanusu'ndaki "Just Read the Instructions" platformuna iniş yapmayı başardı.
SpaceX'in resmi sosyal medya hesabı X'ten yapılan paylaşımda, Starlink Projesi kapsamında fırlatılan bu 23 uydunun da başarıyla yörüngeye yerleştirildiği belirtildi.
SpaceX'in hedefi, Starlink Projesi ile dünya çapında internet erişimini mümkün kılmak. Şirket bu amaçla uzaya binlerce Starlink uydusu göndermeyi planlıyor.
Starlink uyduları, geleneksel uydu internetine kıyasla daha hızlı ve düşük gecikmeli internet hizmeti sunma potansiyeline sahip.
Ancak, Starlink Projesi bazı endişelere de yol açıyor. Bu endişeler arasında, uyduların gökyüzünü kirletmesi ve astronomik gözlemleri zorlaştırması gibi hususlar yer alıyor.
Buna rağmen, SpaceX Starlink Projesi'ne yatırımlarını sürdürmeye kararlı görünüyor. Şirket, önümüzdeki yıllarda daha da fazla Starlink uydusu fırlatmayı planlıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 01 Mayıs 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:37
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:34
Yatsı 20:59
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı