Son Dakika

Sudan’da ateşkes arayışları sürüyor

Sudan Ordusu ve Hızlı Destek Güçleri arasında yaşanan iç savaş tüm şiddetiyle devam ederken ateşkesi sağlama noktasında Afrika ülkelerinden yeni bir adım geldi.

DÜNYA 25.03.2024, 13:35
Sudan’da ateşkes arayışları sürüyor
Başkent Hartum ile Sudan'ın batısında yer alan Babanusa ve El Fasher şehirlerinde çatışmaların yoğunlaşmasıyla birlikte, Afrika Birliği'ne bağlı Sudan için ‘’Yüksek Düzey Afrika Mekanizması’’ heyeti, Sudan Ordusu genel komutanı General Abdulfettah Burhan ile yeni görüşmelerde bulundu. Heyet görüşmede bir an evvel savaşın sonlandırılması hususunda mesajlar iletti.
Afrika Mekanizması heyetinin Port Sudan’a yaptığı ziyaret, Afrika Örgütü içinde Sudan krizine yönelik tek çözümün derhal ateşkes, müzakerelere geri dönüş ve IGAD kararlarının uygulanması olduğuna inanan bir vizyonun netleşmesi sonrasında gerçekleşti. IGAD kararları bir an evvel savaşın durdurulup General Abdulfettah Burhan ile Hızlı Destek Güçleri lideri Muhammed Hamdan Dagalo’nun masaya oturması gerektiğini ifade etmişti.

Başkent Hartum ile Kordofan ve Darfur'un çeşitli bölgelerinde şiddetli çatışmalar yaşanmaya devam ediyor.
Hızlı Destek Güçlerinin, tamamının kontrolünü ele geçirmek amacıyla Kordofan Eyaleti Babanusa kentindeki 22. Tümen karargahına doğru ilerlediği yönünde haberler gelirken Ordu güçleri kendine bağlı haber platformları üzerinden kuvvetlerinin birçok alanda ilerlediğini belirterek, Hızlı Destek Güçlerinin ağır can ve malzeme kayıplarına uğradığını kaydetti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:11
Güneş 05:41
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:32
Yatsı 20:55
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı