Son Dakika

Üç bayramı bir arada yaşadık

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin bayramlaşma programına video konferans aracılığıyla katıldı.

GÜNDEM 24.07.2021, 04:35
34
Üç bayramı bir arada yaşadık
Saadet Partisi’nin bayramlaşma programında partililere hitap eden Temel Karamollaoğlu, “Bugün hem mübarek Kurban Bayramı hem Kıbrıs Zaferi’nin 47. sene-i devriyesi hem de Saadet Partimizin 20. kuruluş yıl dönümü olması sebebiyle 3 bayramı bir arada yaşadık” dedi.
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığının gelenekselleşen bayramlaşma programı, Kurban Bayramı’nın üçüncü günü Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığında düzenlendi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün video konferans sistemiyle katıldığı bayramlaşma programına, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Yılmaz Bayat ve Mustafa Kaya, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, Saadet Partisi İstanbul il ve ilçe yönetimlerinden birçok teşkilat mensubu iştirak etti. 2 yıldır devam eden koronavirüs tedbirlerinden sonra ilk defa yüz yüze gerçekleşen programda bayramlaşan Saadet Partililer, Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca’nın kabri başında da dua etti.
Bayramlaşmaya video konferans aracılığıyla katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Millî Görüşçülerin bayramını tebrik etti. Karamollaoğlu, “Kurban Bayramı bizim iki bayramımızdan birisidir. Ramazan Bayramı, fakirlerin ve garibanların halinden anlamak için önemliydi. İkincisi de Kurban Bayramı ve onu da şimdi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak bu sene Kurban Bayramını kutladığımız 20 Temmuz, bizim için iki bayramı daha ifade ediyor. Bunlar Kıbrıs Zaferi’nin 47. yılıve Saadet Partisi’nin kuruluş yıl dönümüdür. Bu yıl 20 Temmuz’da hem Kıbrıs Zaferi’ni hem Saadet Partimizin 20’inci yılını kutluyoruz.” ifadelerini kullandı.
Kıbrıs zaferinin önemine dikkat çeken Temel Karamollaoğlu, “Kıbrıs’ta yarım asır önce ciddi bir katliam vardı. Müslümanlar Kıbrıs’ta hakarete ve katliama uğrarken İngilizler ve Amerikalılar, Türkiye’nin adaya müdahale edemeyeceğini düşündüler. Ama o zamanlarda hesaba katamadıkları bir Necmettin Erbakan vardı. Erbakan Hoca’mız fırsatını bulur bulmaz askerlerimizin adaya çıkartma yapmasını sağladı. Amerika’dan hemen ültimatom geldi ama Türkiye ordusu durdurulamadı. Sonuç olarak 47 yıl önce 20 Temmuz’da Kıbrıs Zaferi kazanıldı. Saadet Partimiz de 20 Temmuz’da kuruldu. Erbakan Hoca’mız böyle manevi tarihlere önem verirdi. Bir daha uzun yıllar boyunca Kurban Bayramı 20 Temmuz’a denk gelmeyecek ama biz her zaman Kıbrıs Zaferi ve Saadet Partisi’nin kuruluşunu aynı gün kutlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kaya ise, Türkiye’nin zorlu süreçlerden geçtiğini söyleyerek, “Biz Millî Görüş Hareketi’nin mensuplarıyız. Biz birbirimizi sevmek zorundayız. Geçen sene bayramda aramızda olup şimdi vefat eden kardeşlerimiz, abilerimiz var. Biz de bir dahaki sene burada olabilir miyiz bilmiyoruz. O zaman Allah’ın rızasını kazanmak için verdiğimiz mücadelede, birbirimize güvenerek yürümemiz lazım. Toplumun hangi kesiminden olursa olsun siyasi nezaketimizden taviz vermememiz lazım” diye konuştu.
Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı ise, kardeşlik hukukunun çok önemli olduğunu belirterek, “İki hususu kaybetmememiz çok önemli. İlk olarak bizim moralmen üstünlüğümüzü muhafaza etmemiz lazım. Çünkü biz haklıyız. İkinci olarak da özgüvenimizi hiçbir zaman kaybetmememiz lazım. Çünkü biz herhangi bir siyasi parti değiliz, biz davamızın yolunda ilerleyen bir siyasi partiyiz. Türkiye’nin mevcut durumu ortadayken daha çok çalışmalıyız” dedi.
Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Saadet Partisi’nin öncelikli hedefini işaret ederek, “Partimizin öncelikli hedefi, toplumu ahlâki ve manevi değerlere yönlendirmek olmalıdır. Allah’ın yardımına layık olmanın yolunu gösteren ayet-i kerimeleri size hatırlatmak istiyorum. İlki, ‘Kim Allah’a güvenirse, Allah ona yeter.’ İkinci ayet, ‘Zafer Allah’tandır ve zafer yakındır.’ Üçüncü ayet, ‘Eğer inanıyorsanız üstün gelecek olan sizsiniz.’ Dördüncü ayet, ‘Akıbet muttakilerindir.’ Bu ayetler hepimiz için” diye konuştu.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Bayat, her bayramın bayram gibi yaşanması için mücadele edilmesi gerektiğini ifade ederek, “İslam aleminin içinde bulunduğu durum ortada ve bayram havası her İslam beldesinde tam yaşanamıyor. İnşallah Allah nasip eder de, tüm Müslümanlar olarak gelecek bayramı tam bir bayram olarak yaşarız. Tabi bu sözle olmuyor. Meşhur bir hadis-i şerif var, ‘Ameller, niyetlere bağlıdır.’ O zaman hangi ameli niyet ediyorsak o doğrultuda fiiller ortaya koymamız lazım” açıklamalarında bulundu.
Karamollaoğlu, “Kurban Bayramı bizim iki bayramımızdan birisidir. Ramazan Bayramı, fakirlerin ve garibanların halinden anlamak için önemliydi. İkincisi de Kurban Bayramı ve onu da şimdi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak bu sene Kurban Bayramı’nı kutladığımız 20 Temmuz, bizim için iki bayramı daha ifade ediyor. Bunlar Kıbrıs Zaferi’nin 47. yılı ve Saadet Partisi’nin kuruluş yıl dönümüdür. Bu yıl 20 Temmuz’da hem Kıbrıs Zaferi’ni hem Saadet Partimizin 20’nci yılını kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:15
Güneş 05:43
Öğle 12:42
İkindi 16:26
Akşam 19:30
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı