“Yapacağız, edeceğiz, çözeceğiz!”

Dar gelirli vatandaş ekonomik sıkıntılar altında ezilirken hükümet, “yapacağız, edeceğiz, çözeceğiz” sözleriyle mağduriyetlerin üzerini örtmeye çalışıyor.

GÜNDEM 09.09.2022, 05:40
1
“Yapacağız, edeceğiz, çözeceğiz!”
Dar gelirli vatandaş ekonomik sıkıntılar altında ezilirken, hükümet “yapacağız, çözeceğiz” sözleriyle başta EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) olmak üzere mağduriyetlerin üzerlerini örtmeye çalışıyor. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Emeklilerin ve çalışanların sorunları var. Bir türlü bitmeyen geçici işçiler sorunu var, onu da çözüyoruz. Kadrolu işçi haline getireceğiz. Taşerondan kalan bazı sorunlar var, kadro sorunlarını çözeceğiz. Emekliklerle ilgili kapsayıcı düzenlemeler yapacağız” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. “Karşılaştığımız sorunların çözümü bizim sorumluluğumuzdadır” diyen Bilgin, “Özellikle çalışma hayatı ile ilgili çeşitli tedbirleri arka arkaya uygulama fırsatı bulduk. Toplu sözleşmelerle korunmasını sağlamak, engelleri kaldırmak ve sorunları aşmak için yeni çalışmalar da yapıyoruz. Sendikal özgürlükler son derece önemlidir. Sendikalaşmayı artırmamız gerekir. Sorunları çözeceğiz. Emeklilerin ve çalışanların sorunları var. Bir türlü bitmeyen geçici işçiler sorunu var, onu da çözüyoruz. Kadrolu işçi haline getireceğiz. Taşerondan kalan bazı sorunlar var, kadro sorunlarını çözeceğiz. Emekliklerle ilgili kapsayıcı düzenlemeler yapacağız. Sözleşmeli personel statüsünü değiştireceğiz. Onlara güvenç verecek çalışma yapıyoruz. İnanıyorum ki bu sorunları çözdükçe toplumumuzu daha dayanıklı hale getireceğiz. Enflasyon sosyal hayatı tahrip ettikçe biz de tahribatı ortadan kaldıracak projeleri hayata geçireceğiz. Gereğinin yapılacağından kimsenin endişesi olmasın” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu, emeklilikte yaşa takılanlara uygulanan adaletsizliği protesto için Kadıköy’de toplanmış, EYT Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, burada yaptığı açıklamada, “Kamuoyunda kısaca EYT olarak bilinen Emeklilikte Yaşa Takılanlar’ın mağduriyetine sebep olan yasanın kabulünden bu yana 23 yıl geçti. Şimdilerde öne sürülmesi düşünülen formüller siyasetin ve medyanın diline dolanmış durumda. Önce Almanya, Hollanda, Finlandiya modelleri irdelendi. İşin içinden çıkılamadı. 10 kombinasyonlu formüller 5’e indi, 3’e indi. En son olarak içeriğini bilmediğimiz devlet sırrı gibi saklanan bir formüle indi. Burada dikkat çekmek istediğimiz nokta şu: Emeklilikte Yaşa Takılma konusu dünyanın hiçbir ülkesinde mevzu bahis değildir. Tamamen Türkiye’ye özel, tamamen yerli ve milli bir toplumsal problemdir. Farklı farklı formüller üretmeye, laboratuvarlara kapanıp çözüm için formül aramaya gerek yok? 99 öncesi haklarımız neyse o” değerlendirmesinde bulunmuştu.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı