İsrail gizliyordu ancak Hamas gerçek rakamları açıkladı! Tam 30 general ve üst düzey subaylar

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın üst düzey bir üyesi, hareketin şu anda Filistinlilerin gözetiminde 30 İsrailli general ve üst düzey subayı esir tuttuklarını açıkladı.

DÜNYA 25.04.2024, 11:20
İsrail gizliyordu ancak Hamas gerçek rakamları açıkladı! Tam 30 general ve üst düzey subaylar
Yaşayan İsrailli esirlerin tam sayısı açıklanmasa da, bu rakam İsrail medyasının bildirdiğinden çok daha yüksek. New Arab gazetesi, isminin gizli kalması kaydıyla bir Hamas yetkilisinin sözlerini aktardı.
Hamas yetkilisi, bu esirlerin 7 Ekim 2023'te askeri karargâhlardan ve hassas güvenlik alanlarından yakalandığını açıkladı. Üst düzey isim, esirlerin sıkı bir şekilde korunduğunu ve Siyonist güçlerin erişiminden uzak tutulduğunu da sözlerine ekledi.
New Arab'a konuşan yetkili, Başbakan Binyamin Netanyahu ve Siyonist rejimdeki kabinedeki bakanların, Siyonistlerin tepkisinden korktukları ve silahlı kuvvetleri kışkırtmak istemedikleri için esirleriyle ilgili haberleri duyurmaktan kaçındıklarını belirtti.
Hamas yetkilisine göre Siyonist tutukluları serbest bırakmanın tek yolu, tam bir ateşkes ve Gazze Şeridi'nin yeniden inşasına yol açacak ciddi müzakerelerden geçiyor.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi'nin kuzeyi ve merkezinde son dönemde gerçekleştirdiği operasyon, rejimin başarısızlığının bir işareti olarak görülüyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 05 Mayıs 2024
İmsak 04:01
Güneş 05:33
Öğle 12:40
İkindi 16:27
Akşam 19:38
Yatsı 21:04
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı