Son Dakika

Yaşamaya çalışıyoruz: Kazandığımız ulaşım ve kiraya gidiyor!

ÜİK 2022 yılına ilişkin hanehalkı tüketim araştırmasının sonuçlarını yayımladı.

EKONOMİ 10.06.2023, 07:15
1
Yaşamaya çalışıyoruz: Kazandığımız ulaşım ve kiraya gidiyor!
TÜİK tarafından yayımlanan 2022 hanehalkı tüketim araştırmasının sonuçlarına göre, Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim harcamalarında en yüksek payı gıda ve alkolsüz içecek harcamaları alıyor.
Konut ve kira harcamaları ikinci sırada yer alırken, ulaştırma harcamaları ise üçüncü sırayı aldı.
Araştırmaya göre, tüketim harcamalarında en düşük paya sahip olan harcama türleri ise eğitim hizmetleri, sağlık ve eğlence-kültür harcamaları oldu.
Hanehalklarının tüketim harcamalarını karşılaştırılabilir hale getirmek için eşdeğer fert başına tüketim harcaması da hesaplandı. Buna göre, hanehalkı başına aylık ortalama tüketim harcaması 12.159 TL olarak tahmin edildi, eşdeğer fert başına düşen ortalama tüketim harcaması ise 6.259 TL oldu.
Gelir düzeyine göre yapılan analizde, en düşük gelir grubunda yer alan hanehalklarının gıda ve alkolsüz içecek harcamalarına en fazla pay ayırdığı görüldü. En yüksek gelir grubunda ise ulaştırma harcamaları öne çıkıyor.
Hanehalkı büyüklüğüne göre yapılan değerlendirmede ise tek kişilik hanehalklarının konut ve kira harcamalarına daha fazla pay ayırdığı görüldü. 7 ve daha fazla kişiden oluşan hanehalkları ise gıda ve alkolsüz içecek harcamalarına en yüksek payı ayırdı.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı