Yatırımcı dikkat! Dolar gaza bastı: 10 lira yakın

Dolar kurunda dalgalanmalar devam ederken çok sayıda finans kuruluşu kur tahminini paylaştı.

EKONOMİ 22.08.2021, 21:25
6
Yatırımcı dikkat! Dolar gaza bastı: 10 lira yakın
Dünya piyasasında dolar en fazla rağbet gören para cinslerinin birisi. Bu durum ülkemiz içinde geçici. Nitekim Türkiye'de ithal girdi yüksek oranda olması nedeniyle ithalat çok ciddi bir yere sahip ve doların durduğu notka da bu yüzden çok ama çok önemli. Sebebi ise satın alma işlemleri dolar kuru üzerinden yapılıyor.
Dolar kurunun yukarıda belirttiğimiz sebeplerden gidişatı piyasalar ve yatırımcılar tarafından dikkatle izleniyor. Dolar kuru haftayı 8.49 bandından kapattı.  Dolar kurunun gidişatı merak edilirken çok sayıda finans kuruluşu yıl sonu dolar tahminlerini yayınladı. İlk önce Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tahminine bakarsak Merkez Bankası kendi anketinde yıl sonu dolar tahminini 8.94 lira olarak açıklıyor.
Lakin Merkez Bankası'nın aksine çok sayıda yabancı finans kuruluşu doların daha da yükseleceği kanaatindeç. Ünlü değerlendirme kuruluşlarından Credit Suisse bankası uzmanlarının analizleri doların daha da yukarılara gideceğini gösteriyor. Credit Suisse üçüncü çeyrekte dolar/TL tahminini 9.10 lira olrak tutuyor. Standart Chartered finans kuruluşu göre ise Aralık ayında dolar 9 lira bandında olacak. En korkutucu tahmin ise Commerzbank'ın. Ünlü kuruluşun tahminine göre dolar yıl sonunda 10 lira olacak..

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 09 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı