Yurtta hava durumu: Fırtına etkili olacak! Sıcaklık 3 derece azalacak

Yurtta hava durumu bugün nasıl olacak? sorusunun cevabı Meteoroloji tarafından açıklandı. Fırtınanın etkili olması beklenirken sıcaklık 3 derece düşecek.

GÜNDEM 17.01.2022, 09:00
29
Yurtta hava durumu: Fırtına etkili olacak! Sıcaklık 3 derece azalacak
Yurtta hava durumu bugün nasıl olacak? sorusunun cevabı Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile belli oldu. Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz'in batısı ile Hatay kıyıları, Eskişehir, Kastamonu'nun kıyı kesimleri, Hakkari ve Ardahan çevrelerinin aralıklı yağışlı olacağı belirtilirken Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Batı ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul, Sakarya ve Kocaeli kıyı kesimlerinde yağmurun etkili olması bekleniyor. Diğer yağışlı bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
Öte yandan hafta sonu kar yağışının etkili olduğu Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğu kesimlerinin dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Yurdun hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde ise sıcaklık mevsim normallerinin 1 - 3 derece altında olacak.

Rüzgarın yurtta genellikle kuzeyli, zamanla Karadeniz kıyılarında güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimlerinde kuzeyli, Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden saatte 40-60 km hızla kuvvetli şekilde eseceği tahmin ediliyor. Meteoroloji yetkilileri yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.
Ege ve Akdeniz bölgelerinde kıyılarda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli zirai don olayı beklendiğinden çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:13
Güneş 05:42
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:31
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı