CEMİL MERİÇ'İN OĞLU MAHMUT ALİ MERİÇ HAYATINI KAYBETTİ

Mütefekkir Cemil Meriç'in oğlu, avukat Mahmut Ali Meriç, İstanbul'da vefat etti. Bir süredir hastanede tedavi gören 76 yaşındaki Mahmut Ali Meriç, Cemil Meriç'in eserlerini yeniden yayına hazırlamıştı.

HABERDE İNSAN 20.06.2021, 13:18
70
CEMİL MERİÇ'İN OĞLU MAHMUT ALİ MERİÇ HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, sosyal medya hesabından Cemil Meriç'in oğlu Mahmut Ali Meriç'in vefat ettiğini açıkladı.

Açıklamada, Merhuma Cenab-ı Allah'tan rahmet, başta kardeşi Profesör Ümit Meriç olmak üzere bütün yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilendi.

Vefatından sonra Cemil Meriç'in eserlerini yeniden yayına hazırlayan oğlu Avukat Mahmut Ali Meriç, bir süredir Şişli'deki özel bir hastanede tedavi görüyordu.

Mahmut Ali Meriç kimdir?

Cemil Meriç ve Fevziye Meriç'in ilk çocuğu Mahmut Ali Meriç 1 Nisan 1945'te dünyaya geldi.

Saint-Joseph Lisesi'nin ardından İstanbul Hukuk Fakültesi'ni bitiren Meriç, Fransa'da hukuk alanında yüksek lisans yaptı.

Bir dönem Meydan Larousse ansiklopedisinde editörlük yapan Mahmut Ali Meriç, İletişim Yayınları arasında çıkan "Bir Dünyanın Eşiğinde", "Bu Ülke", "Işık Doğudan Gelir", "Jurnal 1-2", "Kültürden İrfana", "Mağaradakiler" ve "Umrandan Uygarlığa"nın da aralarında olduğu Cemil Meriç'in eserlerini yayına hazırladı. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:01
Güneş 06:22
Öğle 12:48
İkindi 16:20
Akşam 19:05
Yatsı 20:21
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı