KUŞAKTAN KUŞAĞA AKTARILAN LEZZET: YAYLADAĞI LOKUMU

Yarım asırdan fazla süredir üretilen ve ünü ülke sınırlarını aşan Yayladağı lokumuna ilgi her geçen gün artıyor.

HABERDE İNSAN 07.06.2021, 16:10
89
KUŞAKTAN KUŞAĞA AKTARILAN LEZZET: YAYLADAĞI LOKUMU

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde 4 kuşaktır aynı aile tarafından üretimi yapılan lokum, hemen hemen Türkiye'nin tüm illerinden sipariş alıyor.

Şeker, nişasta, limon tuzu ve su karışımıyla elde edilen malzemenin 150 derecede kaynatılmasının ardından tepsilere dökülerek kesimi yapılması ve yaklaşık 2 gün bekletilmesi ile birlikte satışa sunulan Yayladağı Okay Lokumunun sırrı ustalığında.

İlçenin adıyla özdeşleşen lokumun katkısız olması ve mide ağrısı yapmamasıyla tercih nedeni oluyor.  

Aynı ailenin bireyleri tarafından yapılan üretimin usta-çırak ilişkisi ile devam ediyor.

Lokum üreticisi Ahmet Okay, kuşaktan kuşağa 60 yıldır lokum ürettiklerini belirtti.

“Hatay’ın Yayladağı İlçesi’nde 60 yıla yakın dede mesleği olan lokumculuğu devam ettirmekteyiz. Biz üçüncü kuşağız, bizden sonra gelen çocuklarımız ise dördüncü kuşak oluyor. Biz bu işi çocukluğumuzdan bu yana hiçbir yere gitmeden yaklaşık 40 yıldır bu mesleğin içerisindeyiz. Türkiye’nin tüm bölgelerinden gelen vatandaşlar tarafından talep görüyor. İlk günkü gibi satışlarımız ve imalatımız aynı ciddiyetle devam etmektedir. Lokumlarımızda herhangi bir katkı maddesi, glikoz, tatlandırıcı ve koruyucu madde bulunmamaktadır.”

İnternet satışlarında oldukça telebin olduğunu belirten Okay, müşterilerin ürün kalitesi bakımından çok memnun olduklarını ifade etti.

“Bu desturla işimizi yapmaktayız. Şu ana kadar İskenderun, Antakya, Samandağ’ı ve Kırıkhan İlçelerinde bulunan şubelerimiz yoğun bir şekilde çalışmakta. Aynı zamanda internet satışlarımızda da yoğun bir artış var. Bu yöresel ürünlerden tuzlu yoğurtun patentini alarak satışına başlayacağız. 20 çeşit lokumumuz var. Fıstıklı, bol cevizli, bol fındıklı gibi. Bu ürünlerimizde kullandığımız fıstık fındığımız çok kalitelidir. Müşterilerimiz de son derece memnun Bundan dolayı da gururluyuz. Yayladağı’nda bulunan iş yerimiz de daha güzel bir şekilde yenileyip Türkiye’mize tanıtacağız. Diğer lokumlara göre bizim ürettiklerimiz fıstıklı lokumlarda Yüzde 30 daha avantajlı fiyatlarımız. Gelen müşterilerimiz de bunun belirtiyorlar. Biz de müşterilerimize daha uygun ve kaliteli ürün satmış oluyoruz. İnternet üzerinden lokum almak isteyen vatandaşlarımız www.yayladağılokumu.com adresinden bizlere ulaşabilir. Şu an İstanbul, Adana, İzmir ve Diyarbakır’dan oldukça talep var.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:26
Güneş 05:52
Öğle 12:43
İkindi 16:25
Akşam 19:24
Yatsı 20:44
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı