AÇIK YARAYI 4,5 KAT HIZLI İYİLEŞTİRİYOR! MKÜ’DEN PROF. DR. DURAN ÜRETTİ

İki yıldan bu yana titiz bir çalışma yürüten Prof. Dr. Nizami Duran Türkiye’nin gündemine oturacak çalışmasını bitirdi. Açık yaralarda iyileşme hızını 4,5 kata kadar artıran doğal merhem üreten Nizami Duran, ürettiği ve denemelerini bitirdiği kreme kendisinin ad ve soyadının baş harfleri olan ‘ND’ ismini verdi.

Bilim, Teknoloji 23.01.2021, 17:52
202
AÇIK YARAYI 4,5 KAT HIZLI İYİLEŞTİRİYOR! MKÜ’DEN PROF. DR. DURAN ÜRETTİ

Özellikle yatak yaralarında önemli ölçüde etkili olmasını beklediği ilacının iyileştirme sürecini bilim kurgu filmlerine benzeten Nizami Duran, “Hızlı bir şekilde iyileşen yaralar düşünün. Bilim Kurgu filmlerinde yer aldığı gibi. Ben de ilaçta bunu hedefledim ve başardım” dedi.

Prof. Dr. Nizamettin Duran, “Basit ev kazalarından tutun, düşme yaralanmalarına, sıyrıklara kadar birçok alanda güvenle kullanabileceğimiz bir ilaç olacak. Ürettiğimiz ilacın uyguladığımız tedavi grubundan alınan örneklerde iyileştirme hızının 2,2 ila 4,5 kat daha yüksek olduğuna şahit olduk. Yaralar o kadar hızlı bir şekilde iyileşiyor.

Ayrıca tedavi uyguladığımız gruptan aldığımız yara örneklerinde mikroorganizmaların üremeği durdurduğunu yani mikropları öldürdüğünü gözlemledik. Cildi hızlı bir şekilde iyileştirdiğini gördük. Bilim kurgu filmlerinde izlediğiniz film sahneleri gibi. Bizim hedefimiz zaten buydu diğer ilaç gruplarına göre büyük farklar elde ettik” açıklamasında  bulundu.

Yorumlar (1)
Havvaselcuk 3 yıl önce
Nasıl alabiliriz
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 17 Mayıs 2024
İmsak 03:45
Güneş 05:22
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:48
Yatsı 21:18
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı