Son Dakika

ERASMUS+ MİSAFİRLERİ ANTAKYA'DA AĞIRLANDI

Nami Veysoğlu İmam Hatip Ortaokulu ve Hatay BİLSEM Erasmus+ Projeleri kapsamında ortaklığında farklı ülkelerden gelen öğrenci ve öğretmenler Hatay Antakya’da ağırlandı

EĞİTİM 28.11.2022, 16:18 28.11.2022, 16:30
41
ERASMUS+ MİSAFİRLERİ ANTAKYA'DA AĞIRLANDI

Nami Veysoğlu İmam Hatip Ortaokulu ve Hatay BİLSEM Erasmus+ Projeleri kapsamında ortaklığında farklı ülkelerden gelen öğrenci ve öğretmenler Hatay Antakya’da ağırlandı

Erasmus+ Projeleri kapsamında 14- 18 Kasım 2022 tarihlerinde Antakya’dan Nami Veysoğlu İmam Hatip Ortaokulu ve Hatay Bilim Sanat Merkezi’nin ortak olduğu KA2 Okul Ortaklığı Projesinin hareketliliği gerçekleştirildi. Konusu İklim değişikliği, Kültür ve Vatandaşlık (Climate Change, Culture and Citizenship: 3Cship) olan projenin hareketlilik sürecinde Polonya, Hırvatistan ve Litvanya’dan toplam 6 öğretmen ve 22 öğrenci Nami Veysoğlu İmam Hatip Ortaokulunu ve Hatay BİLSEM’i ziyaret etti.

5 gün süren aktivite günlerinde misafirlerimiz projemizin konusu doğrultusunda aktivitelere katılmış ve kültür gezilerinde yer almıştır. Hareketliliğin ilk günü her iki okul ziyaret edilip tanıtıldı, öğrenciler birbirleriyle tanıştı ve projenin konusu doğrultusunda grup aktiviteleri yapıldı. Diğer günlerde gerçekleştirilen aktiviteler arasında Çevlik sahili temizliği yapıldı.

İklim değişikliğini konu alan bu projede her ülkeye ait bir konu başlığı yer almaktadır. Türkiye’de “İklim değişikliği ve Su” (3Cship&Water) konusu ele alındı. Karaçay’daki baraj ve su arıtma tesisi ziyaret edilerek yağmur ve akarsu sularının içme suyuna nasıl dönüştürüldüğü, suyun hayatımızdaki önemi ve iklim değişikliğini en aza indirmek için suyun nasıl kullanılacağına dair bilgilendirmeler yapıldı.

Kültür gezileri kapsamında Antakya’daki müze, kilise ve ören yerleri gezildi. Hareketliliğin son gününde Gençlik Merkezinde, Mehteran Ekibinin korosu, geleneksel halkoyunları gösterileri ve her ülkenin geleneksel danslarını diğer ülkelere öğretmesi ile öğrenci ve öğretmenler keyifli anlar yaşadı. Etkinlik esnasında yöresel yiyecekler takdim edildi. Nami Veysoğlu İHO müdürü Abdüsselam Bayrakçıoğlu ile Hatay BİLSEM müdürü Mehmet Tuncay Yurtseven konuklarımıza katılımcı belgelerini takdim ettiler.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı