ABD'de ilk banka iflası: Republic First Bank kapatıldı, Fulton Bank'a satıldı

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından yapılan açıklamada, Philadelphia merkezli Republic First Bank'ın kapatıldığını ve Fulton Bank'a satıldığını duyurdu.

EKONOMİ 27.04.2024, 07:20
3
ABD'de ilk banka iflası: Republic First Bank kapatıldı, Fulton Bank'a satıldı
ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), bugün Philadelphia merkezli Republic First Bank'ın kapatıldığını ve Fulton Bank'a satıldığını duyurdu. FDIC tarafından yapılan açıklamada, kayyum atanan Republic First Bank'ın Pennsylvania Bankacılık ve Menkul Kıymetler Dairesi tarafından kapatıldığı açıklandı.
Mevduat sahiplerini korumak amacıyla FDIC, Fulton Bank ile mevduatların neredeyse tamamının ve Republic First Bank'ın varlıklarının büyük bir kısmının satın alınması için anlaşmaya vardı.
Republic First Bank'ın New Jersey, Pensilvanya ve New York'taki 32 şubesi, Fulton Bank şubeleri olarak yeniden açılacak ve Republic First Bank müşterileri Fulton Bank müşterisi olacak.
31 Ocak itibarıyla Republic First Bank'ın toplam varlıkları yaklaşık 6 milyar dolar, toplam mevduatı ise 4 milyar dolar civarındaydı. Bankanın iflasının FDIC'ye maliyetinin 667 milyon dolar olması bekleniyor.
Bu, 2024 yılında ABD'deki ilk banka iflası olma özelliğini taşıyor.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 08 Mayıs 2024
İmsak 03:57
Güneş 05:30
Öğle 12:40
İkindi 16:28
Akşam 19:41
Yatsı 21:07
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı