Diyabetliler okusun!

Sankara’nın MORMİKS’iyle şeker seviyenizi düşürün!

GÜNDEM 11.10.2021, 04:35
3
Diyabetliler okusun!
Sankara’nın inovatif fonksiyonel gıda olarak geliştirdiği destekleyici ürünleri, kronik hastalıkların riskinin azaltılmasına katkı yapıyor. Prof. Dr. İhsan Kara, “Hastalıklarla ömür boyu boğuşmak zorunda değiliz. Sağlıklı ve kaliteli yaşam için yeme-içme alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz. İnovatif fonksiyonel gıda katkısı olarak geliştirdiğimiz antoyisaninli MORMİKS, tip 2 diyabet hastalarımızda riski azaltmakta, kan şekerini kontrol altına alarak insülin hormonundaki dalgalanmayı önlemektedir” dedi.
Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi, Yönetim Kurulu başkanlığını Prof. Dr. İhsan Kara’nın yaptığı ve ekibiyle deneysel çalışmalar yürüttüğü, ülkemizin özel sektör tarafından desteklenerek kurulmuş, ilk ve tek tematik Ar-Ge merkezi. Merkezdeki 10 farklı Ar-Ge birimine ek olarak insan sağlığına faydalı bileşenlerin bitkisel hammaddelerin saflaştırılarak gıda-ilaç sanayinin kullanımına sunabilecek kapasitede, endüstriyel ölçeklerde üretimini gerçekleştirecek moleküler üretim birimine ve ayrıca fonksiyonel gıda üretimine yönelik zeytinyağı dolum tesisi, fonksiyonel unlu mamul üretim tesisi bulunuyor. Kara, “Fonksiyonel gıdalar; besleyici etkilerinin yanı sıra bir ya da daha fazla etkili bileşene bağlı olarak sağlığı koruyucu, düzeltici ve/veya hastalık riskini azaltıcı etkiye sahiptirler. Bu tanıma tüketilen son ürün içinde sağlığa yararı kanıtlanmış ve kabul edilmiş olan bir ya da daha fazla biyobileşenin ilave edilerek katılmış olması ve her aşamada ürünün içinde bulunabilmesi, tüketiminde kan, idrar gibi ortamlarda o biyobileşenin tespit edilmesi özelliğini taşıması yasa gereğidir. Bu etkileri bilimsel ve klinik olarak ispatlanmış gıdalar geçmiş dönemde fonksiyonel gıda olarak 5179 sayılı kanunumuzda yer almıştır” dedi.

Sankara’nın inovatif fonksiyonel gıda olarak geliştirdiği destekleyici ürünleri, kronik hastalıkların riskinin azaltılmasına katkı yapıyor. Kara, “Hastalıklarla ömür boyu boğuşmak zorunda değiliz. Sağlıklı ve kaliteli yaşam için yeme alışkanlıklarımızı değiştirmeliyiz. İnovatif fonksiyonel gıda katkısı olarak geliştirdiğimiz antoyisaninli MORMİKS, tip 2 diyabet hastalarımızda riski azaltmakta, kan şekerini kontrol altına alarak insülin hormonundaki dalgalanmayı önlemektedir. Mormiks’in inovatif özelliği antosiyanin içeriğinden kaynaklanmaktadır. Antosiyaninler bitkilerde doğal olarak bulunan ve onlara kırmızı, mavi ve mor renklerini veren antioksidan etkili fenolik bileşenlerdir antosiyanin içerikli gıdaları tükettiğimizde: Antosiyaninler, antioksidan etki göstererek serbest radikallerin zararlı etkilerini ortadan kaldırır ve kronik hastalıklara yakalanma riskini azaltır antosiyaninler, karbonhidrat sindirimi ve emilimini yavaşlatır, böylelikle kan şekerini kontrol altına alarak insülin hormonundaki dalgalanmaları önler. Gıdaların fizyolojik glisemik indeksini düşürür. Uzun süreli tokluk hissi verir, kilo kontrolü sağlar. Gıdalara kattığı faydaların yanı sıra tadını ve kokusunu değiştirmeden mor renk verir. MORMİKS’i makarna, ekmek, simit, baklava, kurabiye, lavaş, pasta ve pasta kreması gibi her türlü unlu mamul ve tatlıda kullanabilirsiniz. Nişasta ve türevi ürünlerin kullanıldığı her tür gıdaya katılabilmektedir. MORMİKS, tamamen sizlerin üretkenliğine bağlı şekillenebilecek bir üründür” diye konuştu.

DİPNOT: Sankara’nın diyabet hastalarının şeker seviyesinin düşürülmesine katkı yapan inovatif fonksiyonel gıda olarak geliştirdiği MORMİKS ürününü toptan veya perakende olarak internet sitesinden, telefonundan ulaşarak satın alabilirsiniz.
Kara, antosiyaninlerin diyabet ve obezite bağlamında insan sağlığına olumlu etkilerini ise şöyle açıkladı: “Antosiyaninlerin, özellikle cyanidin ve glikozitlerinin, karbonhidratların parçalanmasında görev alan enzimlerin inhibisyonu ile glukoz emilimini geciktirdiği, tokluk yüksek kan şekeri (postprandial hiperglisemi), pre-diyabet ve diyabetin kontrolünde önemli terapötik bir mekanizma olduğu bilinmektedir (Akkarachiyasit, 2010; Esatbeyoğlu, Werner vd. 2016). Postprandial hipergliseminin düşürülmesi, mikroanjiyopati, kardiyovasküler ve serebrovasküler hastalıklar gibi mikro ve makro vasküler komplikasyonların oluşumunu önler (Akkarachiyasit, 2010). İnsülin hassasiyetinin kaybı ile oluşan insülin direnci genellikle hiperglisemi (diyabet), hiperinsülinemi, lipidler ve yağ asitlerinin disregülasyonu ve obezite ile yakından ilişkilidir (Belwal, 2017). Antosiyanin tüketimi ile kişilerde, yağ ve iskelet kası hücrelerinde glukoz alımı ve kullanımı artar ve kan şekeri düşürülür, karaciğer ve serum lipidlerinin azalması sağlanarak insülin direnci düşürülür, insülin hassasiyetini artar ve kilo artışı engellenir (Belwal, 2017). Özetle antosiyaninler, bozulmuş lipid ve şeker metabolizmasını düzenleyerek hücresel enerji dengesini sağlar, böylelikle obezite ve diyabetin önlenmesinde ve tedavisinde önemli rol oynar (Li, Wang vd. 2017).”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı