Fatih Altaylı, Bakan Nureddin Nebati’ye ciddi ciddi hak verdi

Gazeteci yazar Fatih Altaylı bugünkü köşe yazısında, son olarak ‘epistemelojik’ açıklaması ile gündeme gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'ye bir konuda hak verdi.

EKONOMİ 06.10.2022, 22:30
1
Fatih Altaylı, Bakan Nureddin Nebati’ye ciddi ciddi hak verdi
Gazeteci yazar Fatih Altaylı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarından karşılık tweetleşmesine değindi. Aynı zamanda Fatih Altaylı, Nureddin Nebati’nin ‘epistemelojik’ açıklamasıyla dalga geçenlere ‘cahil’ demesine hak verdi.
Habertürk yazarı Fatih Altaylı bugünkü “Mana” başlıklı yazısının bir kısmında, “AK Partili Bakan Nebati ile CHP’li Belediye Başkanı İmamoğlu arasında dün gece gerçekleşen “insani diyalog” herkesin çok hoşuna gitmiş. Zannediyorlar ki, “Siyasi bir yumuşama var”, güldüm. Bugün ilerleyen saatlerde hayal kırıklığına uğramazsınız inşallah. Hatta umarım Bakan güne pek de hoşuna gitmeyecek bir telefonla başlamamıştır inşallah.” ifadelerine yer verdi. 
Bakan Nebati’nin ‘epistemelojik’ açıklamasına da değinen Fatih Altaylı, şöyle devam etti:

“Epistemelojik açıklamasıyla dalga geçenlere de Nureddin Bey çok kızmış ve “Nöro iktisat kavramı var ve bunu bilmeyenler cahil” demiş.
Bakan Bey haklı.
Nöro iktisat diye bir kavram var.
Epistemoloji diye bir kavram da var.
Ortodoks politika diye bir kavram da var.
Heterodoks politika diye bir kavram da var.
Bunların hepsi var.
Ama hepsinin var olması, hepsinin bir araya gelince bir anlam ifade etmesi anlamına gelmiyor.
Mesela “Bilişsel izdüşümünün, ekzistansiyalist bir kavramsal bütünlük içinde ele alınması sonucunda ortaya çıkan yeni paradigmanın, yerçekimsel edinimi sayesinde elde edilen yüksek ivmeli üretimsel dönüşümün, parasal genişlemedeki enflasyonist realiteyi negatife çevirmede yaratacağı bilişsel etki, Türkiye’nin heterojen ekonomi politikasındaki en güçlü yöndür” diye yazsam buradaki tüm kelimelerin bir anlamı var.
Ama bir araya gelince…
Tam bir manasızlık, kesin bir anlamsızlık... 
Ve metin yazarlarınızdan rica ediyorum. 
Yukarıda okudukları satırları alıp, bir daha sefere konuşma diye önünüze koymasınlar.”

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı