Gram altın fiyatı kopacak! İslam Memiş asıl yükseliş için tarih verdi

Altın Uzmanı İslam Memiş düşüş trendi biten ve yükselen gram altın fiyatları için çok çarpıcı tahmin yaptı. Altın yorumu ile İslam Memiş, gram altın fiyatı için rekora koşacak tarihi verdi.

EKONOMİ 05.10.2022, 15:30
1
Gram altın fiyatı kopacak! İslam Memiş asıl yükseliş için tarih verdi
Düşüş trendinden hızla çıkan altın fiyatları dikkatleri yine üzerine çekmeyi başardı. Gram altın fiyatı gün içinde 1023 TL seviyelerine kadar fırladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatları tarafında yeni yükselişe dikkat çekerek gram altın fiyatı için tarih vererek rekora işaret etti. Peki, yıl sonu gram altın fiyatı ne olur? Gram altın alınır mı satılır mı? Altın fiyatlarında yükseliş kalıcı olur mu? Tüm bu sorulara cevap İslam Memiş’ten geldi…

Altın fiyatları için uzmanlar tek tek uyarılarını sürdürürken gram altın fiyatı için gelmesini beklenen rekor yükseliş için de tahminler geliyor. Altın fiyatları bilindiği üzere geçen haftayı düşüşle kapatmıştı. Resmi piyasa açılışı sonrası altın fiyatları yeniden hızla yükselerek dikkatleri üzerine çekti. Altın yorumu İslam Memiş, “Altın ve gümüş fiyatlarında sadece dolar endeksinin (dxy) gerilemesinin yükselişini gördük. Hiçbir sorun daha satın alınmadı. Yani, altın ve gümüş fiyatları daha yükselişine başlamadı.” dedi.

Gram altın fiyatları için yeni tahmin ve uyarılarını südüren Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “Altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan hızlı yükselişler sadece tepki yükselişiydi. Asıl problemleri satın almadı. Kısa vadede kâr satışları gelecektir, gelmeli de. Ancak Ekim’de başlayan yükselişin ilk rekorunu Kasım’ın ortasında göreceğiz. Ekim başlangıç, Kasım hasat zamanı.” değerlendirmesinde bulundu.

Altın yatırımcısına kritik tavsiyeler veren İslam Memiş, “Altındaki yükseliş kalıcı olur mu? Önümüzdeki dönemlerde de bu yükseliş sürer mi? En önemlisi de altın almalı mı satmalı mı?” sorusuna, şu cevabı verdi:

Gram altın fiyatı yine ons altındaki destekle tekrar toparlandı. 990 lira seviyesine kadar gerilemişti. Şu an itibariyle gram altın TL fiyatı 1022-1026 lira seviyesinde. Bugün en yüksek seviye olarak 1028 lira seviyesini gördü. Gram altın TL fiyatında yıl sonuna kadar bu yükselişlerin devam edeceğini tahmin ediyorum. Özellikle Kasım ayının ortalarında yeni rekorlar görebiliriz.

Özellikle 1200 seviyesi kritik direnç seviyesi. Kasım ayının ortası gibi altında yukarı yönlü kırıldıktan sonra daha üst rakamları görmeye devam edebiliriz. Bugünkü ekonomik koşullar, jeopolitik riskler, belirsizlikler hep burayı işaret ediyor. Zaten son 5 aydır ciddi anlamda baskılanan bir altın fiyatı vardı. 
Amerika Merkez Bankası (FED) muhtemelen biraz daha güvercin olacak. Bu faiz artırımlarını biraz daha sakinleştirecek. Piyasalarda biraz daha normalleşme süreci göreceğiz. Tabii ki güvenli limanlara olan talep biraz daha artacağı için ister istemez hem ons altında hem doların yıl sonu tahminimiz de 20-21 lira aralığında.

Dolardan da bir destek toplayan gram altın TL fiyatında yükselişlerin devam edeceğini tahmin ediyorum. O yüzden elinde altın bulunduran yatırımcısının bozdurmak için çok da aceleci davranmaması gerekiyor. Alım yapacak olan vatandaşlarımızın da şimdi çok hızlı yükseldiği için bir kar satışı mutlaka olacaktır. Kısa vade için tekrar 1020 lira seviyesinin altına sarktığı zaman da burayı bir alım fırsatı olarak değerlendirebilirler. Dediğim gibi bu hızlı yükselişler Kasım ayının ortasına kadar sürecek gibi duruyor. Agresif faiz artırımı yapılan FED, 2023 yılında faiz indirimlerini başlatabilir. Bu da altın ve gümüş gibi emtialarda pozitif yönde etkilemesini bekliyoruz. Özellikle yılın son çeyreğinde FED muhtemelen  25 baz puanlık 1 faiz artırımıyla daha güvercin bir faiz artırımı yapabilir.  Burada en çok baskılanan altın ve gümüş. O yüzden en çok baskılanan yatırım araçları 2023 yılında en fazla değer artıracak yatırım araçları arasında olduğunu düşünüyorum.

“Gram altın fiyatları sene sonu ne olur?” sorusuna İslam Memiş’in yanıtı şöyle oldu: Kasım ortası gibi ben döviz kurunda bir zirve bekliyorum. Bu da gram altın TL fiyatının 1200-1250 lira seviyesini işaret ediyor ancak ONS altında öngördüğümüz bu yükseliş trendi başlarsa ki başlayacak gibi duruyor. Jeopolitik risklerle birlikte gram altın tl fiyatı bu yılı 1450 lira seviyesiyle tamamlayabilir.”
“Eylül ayının altın fiyatları ve gümüş fiyatları baskı altında geçirmişti. Yine yatırımcısını ekim ayını işaret ederek yükselişlerin başlayacağı tarih olarak ifade etmiştik. Ekim ayının ikinci işlem günündeyiz ve ekim ayına hızlı başladı. Altın ve gümüş fiyatları özellikle ons altından başlayalım 1615 $ seviyesiyle hızlı bir geri çekilme gördük. 2,5  yılın dip seviyesi. Ancak hızlı bir toparlanmayla tekrar bugün 1715 $ seviyesine kadar yükseldi. Ons altın 1 haftada 100 dolarlık değer kaybını geri aldı. Dolar endeksi 110.000 seviyesine kadar yükselmişti. Tekrar bir geri çekilme gördük. ONS altının bu tarafta bir değer kazancı oldu. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı