Kenya'da baraj çöktü: 42 kişi hayatını kaybetti!

Kenya'nın güneyinde, haftalardır devam eden şiddetli yağışlar ve sel felaketi, Old Kijabe Barajı'nın çökmesine neden oldu. Bu trajik olay sonucu 42 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

DÜNYA 29.04.2024, 13:40
1
Kenya'da baraj çöktü: 42 kişi hayatını kaybetti!
Olay, Kenya'nın batısında bulunan Old Kijabe Barajı'nda meydana geldi.

alınan bilgilere göre, Kenya'nın güneyinde, haftalardır devam eden şiddetli yağışlar ve sel felaketi, Old Kijabe Barajı'nın çökmesine yol açtı. Bu trajik olay sonucu açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Isaac Maigua Mwaura, barajın çökmesi sonucu oluşan selin evlere ve yollara zarar verdiğini, 42 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Arama kurtarma çalışmalarına devam edildiğini belirten Mwaura, günlerdir süren yağışların yol açtığı seller sonucu martta 103 kişinin öldüğünü bildirdi.
Sellere maruz kalan bölgelerdeki evler sular altında kaldı, birçok kişi okullara sığındı.
Ülke genelinde 200 binden fazla kişi sellerden etkilendi.
Kenya'daki ana havalimanını cumartesi günü su basmış ve bazı uçaklar başka bölgelere yönlendirilmek zorunda kalmış, su basan pist, terminaller ve kargo bölümünün videoları internette paylaşılmıştı.
Devlet Başkanı William Ruto, selden etkilenenler için geçici kamp amaçlı kullanılmak üzere Ulusal Gençlik Servisi'ne arazi sağlanması talimatını vermişti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 16 Mayıs 2024
İmsak 03:48
Güneş 05:24
Öğle 12:40
İkindi 16:29
Akşam 19:47
Yatsı 21:16
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı