KPSS soruşturmasında yeni gelişme: Savcılıktan soruşturma izni talebi

İptal edilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) lisans oturumuna ilişkin savcılık kamu görevlileri için soruşturma izni istedi.

GÜNDEM 31.10.2022, 15:15
2
KPSS soruşturmasında yeni gelişme: Savcılıktan soruşturma izni talebi
31 Temmuz'da yapılan KPSS'de çıkan soruların, sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında yayımlandığı yönünde iddialar sonrasında  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı. YÖK tarafından hazırlanan ön inceleme raporu, geçen hafta Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi ve raporda, iddia edildiği gibi sınav sorularının daha önce sızdırıldığına yönelik bir tespitin yapılamadığı belirtildi.
Savcılık, sınavda çıkan 4 soru yönünden "şaibe" iddialarının ortaya çıkartılması için, dönemin ÖSYM Başkanı ile sorumlular hakkında soruşturma izni talep etti. Bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilirken, bazı kamu görevlileri hakkında izin verilmediği öğrenildi. Savcılık, YÖK'ten gelen raporla birlikte, soruşturma kapsamında elde edilen tüm bilgileri bir dosya halinde Danıştay'a göndererek, bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemesine itiraz eti. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı