Metin Öztürk kimdir?

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Metin Öztürk, haziran ayında yapılacak seçimlerle ilgili adaylık dosyasını divan kuruluna teslim etti. Peki Metin Öztürk kimdir? Metin Öztürk'ün listesinde kimler var?

GÜNDEM 10.06.2021, 21:00
19
Metin Öztürk kimdir?
Metin Öztürk, yönetim kurulu aday listesindeki üyelerle geldiği Türk Telekom Stadı'nda 44 kişilik yönetim, denetim, sicil ve disiplin kurulu aday listelerini ve imzaları divan kurulu kıdemli başkan yardımcısı Aykutalp Derkan'a verdi. Peki Metin Öztürk kimdir? Metin Öztürk nereli? Metin Öztürk kaç yaşında? Metin Öztürk'ün listesinde kimler var? Metin Öztürk ne iş yapar? Metin Öztürk Galatasaray Lisesi mezunu mu? İşte Galatasaray Kulübünün Başkan Adayı Metin Öztürk hakkında merak edilenler...
Adaylık listesini teslim etmesinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Öztürk, "Yaklaşık 20 aydır hazırlanıyorduk. Kulübün özellikle ekonomik açıdan çok ciddi sorunları var. Bu, çok uzun bir hazırlık gerektiriyor. Sponsorluklar ve finansal konular, altından kalkılacak gibi değil. Biz, 44 kişilik bir ekiple ve 35 milyon Galatasaraylının dualarıyla inşallah bu işin altından kalkacağız." diye konuştu.

Öztürk'ün 216 imzayla sunduğu aday yönetim kurulu listesinde Nasuhi Sezgin, Bora İsmail Bahçetepe, Rıza Tevfik Morova, Erol Erkuloğlu, Asena Yılmazkaya Dinçbaylı, İsmail Sarıkaya, Osman Aral, Emre Alkin, Dikran Gülmezgil, Nihat Kırmızı yer aldı. Yedek yönetim kurulu listesi ise Sencer Seren, Sinan Müderrisoğlu, Halil Cem Burnaz, Tanur Lara YIlmaz, Ethem Baturalp Pamukçu'dan oluştu.

1961 senesinde İstanbul'da dünyaya gelmiş olan Metin Öztürk, 1985 yılında Sigortacı gazetesini çıkarmaya başlamıştır. Metin Öztürk daha sonra Güneş Reklamcılık olarak sigorta şirketlerinin basın danışmanlıklarını da almış ve alanında bir ilki gerçekleştirmiştir. Sigorta sektörüne 15 senedir Sigortacı gazetesi ile hizmette bulunan Metin Öztürk, Akademi Bilgisayarı da satın alarak Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiştir.
2015 ve 2018 döneminde 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği başkanlığını görevini yürütmüş olan Metin Öztürk, Dursun Özbek'in listesinde yer alıp seçimlerde Mustafa Cengiz'e kaybetmiştir. Öztürk tekrardan aday olurken 4 Mart'ta gerçekleştirilen Genel Kurulda "Mustafa Cengiz ve yönetimi ibrayı hak etmediler. İbrasızlık doğru karar ama yanlış bir zaman. Eğer genel kurul Mayıs ayında olsaydı ben de ibra etmezdim" sözleriyle dikkatleri üzerine çekmişti. 2 kız bir de erkek çocuk babası olan Öztürk'ün serveti hakkında net bir bilgi bulunmasa da sigorta sektöründe 41. yılını tamamlamış olan Assistline şirketinin, pazarının en büyük şirketlerinden biri olduğu bilinmektedir.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı