Son Dakika

Neslihan Çevik kimdir?

Neslihan Çevik, Gelecek Partisi kurucuları arasında yer aldı. Gelecek Partisi'nde genel başkan yardımcısı olarak görev yapan Neslihan Çevik 3 Haziran 2021'de partiden istifa etti.

GÜNDEM 03.06.2021, 16:15
20
Neslihan Çevik kimdir?
Siyasete Gelecek Partisi ile giren Neslihan Çevik, Gelecek Partisi Kurucular Kurulu arasında bulundu. Gelecek Partisi'nde Araştırma, Geliştirme ve Bilişim Başkanı olarak görevde bulunurken  3 Haziran 2021'de partiden istifa ettiğini açıkladı. Peki, Neslihan Çevik kimdir?NESLİHAN ÇEVİK KİMDİR?2010 yılında Arizona Devlet Üniversitesi’nde sosyoloji doktorasını bitirdi. Aynı sene, Virjinya Üniversitesi, İleri Kültür Çalışmaları Watson Manor Enstitüsü’ne tez çalışmamı kitaplaştırmak için davet edildi. 
Muslimism in Turkey and Beyond: Religion in the Modern World (Türkiye ve ötesinde Müslümancılık: Modern Dünyada Din) adlı  kitabim 2015 yılında Palgrave MacMillan tarafından yayınlandı. Amerika Birleşik Devletleri Meclisi’nde (Library of Congress), CAIR-Chicago, ve Notre Dame Üniversitesi’nde kitap imza günleri yaptı.  2018’de Hece Yayınları kitabı Türkçe'ye çevirdi ve yayınladı.
2014 yılında Türkiye’ye döndü. Akademik çalışmalarıma ‘üçüncü dalga terörizm’ çalışarak devam etti. Bu çalışmaları bir çok ulusal ve uluslararası medyada (CNN, Al Jazeera, Voice of America vb.) yer aldı ve NATO gibi kurumlarca atıfta bulunuldu.
Entelektüel ve akademik kuruşlara ek olarak 2013’den beri helal marketler de hem ulusal hem uluslararası düzeyde müşteri algısı, markalaşma, ürün ve süreç inovasyonu gibi alanlarda sektör devlerine danışmanlık verdi ve projeler yürüttü. 
2015 yılında bir sosyal girişime yönelerek, Türkiye’de ilk defa sadece genç kadın konservatif gruba yönelik bir giyim ve hayat tarzı e-ticaret lean-start-up firması olan M-Line’i kurdu.
2016-2018 yılları arasında İslam Birliği Teşkilatı (IBT) ve İslam Kalkınma Bankası (IKB) ile  sosyal sürdürülebilir kalkınma aile, kadın, terörizm, gençler, girişimcilik, istihdam gibi konularda çeşitli çalışmalar yaptı ve projeler yürüttü. Bu kurumların aksiyon planlarının ve stratejilerinin geliştirilmesinde yer aldı.
2018’den beri ürün dizayn & geliştirme ve pazarlama üzerine daha ağırlıklı olarak yöneldi. Özellikle disruption (yapıcı yıkım) ve inovasyon olanakları üzerine odaklandı.
2020 yılında Gelecek Partisi çatısı altında siyasete girdi ve partinin kurucuları arasında yer aldı. 
Neslihan Çevik, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevi esnasında 3 Haziran 2021 tarihinde partiden istifa etti. 

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı