Resmi Gazete'de yeni atama kararı: Erdoğan'dan Kavakçı'ya yeni görev

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete'de Jandarma Komutanlığı ve Adalet Bakanlığı başta olmak üzere bir dizi atama kararı yayımlandı. Erdoğan, Merve Kavakçı'ya yeni görev verdi.

GÜNDEM 13.08.2022, 08:45
4
Resmi Gazete'de yeni atama kararı: Erdoğan'dan Kavakçı'ya yeni görev
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan bugünkü Resmi Gazete'de Jandarma Genel Komutanlığı'na mensup bazı general ve albayların emekliliğe sevki, bir üst rütbeye terfileri ve yeni göreve atanmalarına ilişkin kararlar yayımlandı.
Kararname ile Jandarma Genel Komutanlığı'na bağlı 11 general emekli edildi, 32 general ve albay terfi aldı 69 general ve albayın görev yeri değiştirildi.
Aydın, Artvin, Batman, Düzce, Tunceli, Edirne ve Kahramanmaraş olmak üzere 7 ilin jandarma komutanları merkeze çekildi.
Jandarma Genel Komutanlığı'nda ilk defa kadın bir general ataması da gerçekleşti. Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürü Jandarma Personel olan Albay Özlem Yılmaz tuğgeneralliğe terfi edildi. Yılmaz, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı oldu
Adalet Bakanlığı'nda bazı müdürlüklerde bulunan isimleri görevden alırken, yerine yeni isimler atadı. 
Aynı zamanda Malezya Büyükelçisi'yken Haziran ayında merkeze çekilen Merve Kavakçı, Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği'ne getirildi.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı