“Yerel basın güçlendirilmeli”

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Hasan Güldal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

GÜNDEM 10.01.2022, 08:30
6
“Yerel basın güçlendirilmeli”
saadet partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Hasan Güldal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Güldal, basın özgürlüğünün, şeffaf yönetim ilkesinin yapı taşlarından olduğunu ve yerel basının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Güldal, tarafsız bir basının, toplumun bilinçlenmesinde önemli payı olduğunu bildirdi. Gazetecilerin zor şartlar altında, hayatlarını da riske atarak çalıştıklarına değinen Güldal, “Tüm zor şartlara rağmen en iyi şekilde görevini yerine getirme çabası içinde olan ulusal ve yerel basındaki çalışanlar, tüm yurdun sesi olmaya dün olduğu gibi bugün de devam etmektedirler” dedi.

Gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve basın çalışanlarının haklarının AB standartlarına kavuşturulmasının demokrasiye de güç katacağına işaret eden Güldal, “Özgür basının olmadığı ve eleştiri hakkının kullanılmadığı ortamlarda, kamuoyunun demokratik hak ve görevlerini yerine getirmesi söz konusu olamaz. Bu nedenle basına büyük görevler düşmektedir” diye konuştu.

Yerel basının önemini de vurgulayan Güldal, yerel basının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’de basına ve çok sesliliğe daha çok ihtiyaç duyulduğuna değinen Güldal, farklı görüş ve düşünceleri objektif şekilde ortaya koyan, tarafsız basının toplumun bilinçlenmesindeki rolüne de dikkati çekti.

Yorumlar (0)
sanalbasin.com üyesidir
18
açık
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:08
Güneş 05:38
Öğle 12:41
İkindi 16:26
Akşam 19:33
Yatsı 20:57
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Whatsap İhbar Hattı